Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü tarafından düzenlenen, “Sanatçı’dan Girişimci’ konferansında konuşan ANSİAD Girişimcilik Komisyonu Başkanı Işık Yargın,“ Girişimci doğulmaz girişimci olunur. Bu da eğitim, cesaret, sabır ve farklılık ile olur” dedi..
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü tarafından düzenlenen, “Sanatçı’dan Girişimci” isimli konferans, Güzel Sanatlar Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı ANSİAD Girişimcilik Komisyonu Başkanı Işık Yargın, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine mezun olmadan önce ve olduktan sonrasında girişimcilik alanında neler yapabileceği konusunda önemli bilgiler verdi.
ÜRETİMİN YANI SIRA TÜKETİM
Konuşmasında sanatı üretmenin yanı sıra tüketmenin de önemine değinene Yargın, girişimci olarak hayata sanatla bakan ve sanatı girişime dönüştüren gençler ile ortak çalışmalar yaptığını ifade ederek bu durumun öğrencileri motive edip kendi işlerini paraya çevirebileceklerini ifade etti.
İş hayatının planlanması gereken bir süreç olduğunu savunan Yargın, son nüfus sayımlarına göre özel sektörde girişimci olarak yer alan şirketlerin sayısının 1 milyon 300 bin olduğunu ve özelleşeme nedeniyle Türkiye’nin küçüldüğünü belirtirken “ büyük bir rekabet ortamında birikimlerinizi, eğitiminizi iş hayatının içine nasıl sokabileceğinizi şimdiden planlamanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
ŞARTLARI ZORLAMAMIZ LAZIM
Girişimci olmak için bazı özelliklere ihtiyaç olduğunu savunan Yargın, “ Girişimci doğulmaz girişimci olunur. Bu da eğitim, cesaret, sabır ve farklılık ile olur. İyi bir girişim için boş alanları görmek ve farklılık yaratarak o alanda devam etmek gerekiyor. Girişimcilik her alanda olabilir. Karşılaşılan engeller karşısında şartları zorlamamız gerekiyor” diyerek farklı iş alanlarında karşılaşılabilecek engelleri aşmak için sosyal girişimcilik konusunda tavsiyelerde bulundu. TUĞÇE SARAÇ