Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Ömer Üründül kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Ömer Üründül kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

Türkiye - İzlanda maçının yorumcusu Ömer Üründül sosyal medyada gündem oldu. Ömer Üründül kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Yanıtları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ömer Üründül kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ömer Üründül, spor yorumculuğu, köşe yazarlığı ve iş dünyasında başarılı bir kariyere sahip olan önemli bir isimdir. İstanbul'da doğan Üründül, spor yorumculuğuna 1980'lerde başlamış, iş dünyasında da önemli başarılara imza atmıştır.

Ömer Üründül kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Ömer Üründül, 1950 yılında, Bulgaristan göçmeni bir ailenin oğlu olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Saint Benoît Fransız Lisesi'nde başlayan Üründül, ardından Şişli Koleji'nde lise eğitimini tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olarak yükseköğrenimini tamamlamıştır.

Ömer Üründül'ün spor kariyeri

1980 yılından itibaren Dünya Kupası'nın düzenli izleyicisi olan Ömer Üründül, 1986 Dünya Kupası'nda tanıştığı Tercüman gazetesinin spor müdürü aracılığıyla spor yorumculuğuna adım atmıştır. 1996 yılından itibaren Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda TRT'nin düzenli yorumculuğunu yapmıştır. Üründül, yorumculuğu gönüllü olarak yürütmektedir.

Ömer Üründül ne iş yapıyor?

Ömer Üründül, iş dünyasında da önemli başarılara imza atmıştır. 1977 yılında Yapı Mal A.Ş.'yi kurarak yapı malzemeleri pazarlama sektörüne giriş yapmıştır. Şirket, dönemin büyük firmalarından Entegre Kireç Fabrikası, Göksan Göynük Mermer Fabrikası ve Nuh Çimento'nun ana bayiliğini üstlenmiş ve Atatürk Barajı'nın yapım aşamasında önemli taahhüt işlerini gerçekleştirmiştir.

1987 yılında kurduğu Hurdemir Ltd. Şti. ile Atatürk Barajı'nın hurda demirlerinin pazarlamasını yapmıştır. Şirket, Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nın bayiliğini de üstlenmiştir. Ancak, bu şirketler 1993 yılında Atatürk Barajı'nın inşaatının tamamlanmasıyla kapatılmıştır.

Ömer Üründül, Burger King ve Ytong Türkiye şirketlerinin hissedarı ve yönetim kurulu üyesidir. Ayrıca, Sedko İnşaat A.Ş. ve Üründül Enerji Yatırımları A.Ş.'nin kurucu ortakları arasında yer almakta ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Bu şirketler, inşaat, gıda, eğlence ve enerji sektörlerinde çeşitli faaliyetler göstermektedir.

Ömer Üründül Evli mi?

Spor yorumculuğu dışında hobi olarak sporla ilgilenen Ömer Üründül, evli ve üç çocuk babasıdır. İki oğlu ve bir kızı bulunmaktadır.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli’de Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadın Hayatını Kaybetti

Denizli’de Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadın Hayatını Kaybetti