Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Kozuva ne zaman kuruldu? Sahibi kim? Bünyesindeki şirketler neler?

Kozuva ne zaman kuruldu? Sahibi kim? Bünyesindeki şirketler neler?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kozuva ne zaman kuruldu? Sahibi kim? Bünyesindeki şirketler neler?
KAYNAK: Haber Merkezi

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın A Grubu Havaalanı Terminal İşletme Ruhsatı, Kozuva Şirketler Grubu bünyesindeki Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği Anonim Şirketi'ne verildi. Kozuva ne zaman kuruldu? Sahibi kim? Bünyesindeki şirketler neler? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. 

Kozuva ne zaman kuruldu? Sahibi kim? 

Kozuva Şirketler Grubu, 1955 yılında Adem Kozuva liderliğinde ticari faaliyetlerine başlamıştır. Yönetim Kurulu; Mustafa Kozuva, Süleyman Kozuva, Sinan Kozuva, Emre Kozuva'dan oluşuyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Süleyman Kozuva yürütüyor. 

Kozuva Ne Zaman Kuruldu Sahibi Kim Bünyesindeki Şirketler Neler 2

1980’li yılların sonunda inşaat sektöründe yatırımlar yapmaya başlayan Kozuva Şirketler Grubu, 1990’lı yılların başlarında yeni kuşağın katılımıyla kurumsallaşma sürecine girmiştir. Bu dönemde, toptan ve perakende yapı inşaat malzemeleri satışında yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda etkin rol oynamıştır.

Kozuva bünyesindeki şirketler neler?

2007 yılında tekstil sektörüne yatırım yapan Kozuva Şirketler Grubu, Bross Tekstil A.Ş.'yi kurmuştur. Çorap sektöründe global yükselişin bir parçası olan grup, 40 farklı ülkeye ürün ihraç etmekte ve aylık 5 milyon çift kapasiteye ulaşmaktadır.

2012 yılında Favori İşletmecilik A.Ş.'yi kurarak havalimanı işletmeciliğine adım atan grup, Eylül 2013 itibariyle Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası Havalimanı işletmeciliğini üstlenmiştir. Ayrıca, Decale Airport Hotel ile turizm sektörüne yatırım yapmıştır. Kasım 2020'de Çukurova Havalimanı Projesi'ni “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kazanmıştır.

Eğitim sektörüne 2018 yılında Başakşehir Okulları markasıyla yatırım yaparak bu alanda da yerini almıştır.

2022 yılında Aviasoft A.Ş.'yi faaliyete geçiren Kozuva Şirketler Grubu, yeni ve yenilikçi teknolojiler ile Ar-Ge alanlarına odaklanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ’da Dev Çağaboğan Çekirge Görüntülendi

Elazığ’da Dev Çağaboğan Çekirge Görüntülendi