Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da o ağaçları kim kesti? TMMOB belediyeyi suçlamıştı

Adana'da o ağaçları kim kesti? TMMOB belediyeyi suçlamıştı

Adana'da Başkan Zeydan Karalar, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun suçlamaları üzerine Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda kesilen ağaçlar hakkında açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'da o ağaçları kim kesti? TMMOB belediyeyi suçlamıştı
KAYNAK: Haber Merkezi

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda yapılan ağaç kesimine ilişkin Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu’nun Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik suçlamaları üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açıklamada bulundu. Karalar, kesilen ağaçlarla ilgili herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını belirtti.

Ağaç Kesimi İçin Talep Edilen Yetki

Başkan Zeydan Karalar, yaptığı açıklamada, 23 Temmuz 2024 tarihinde kendilerine resmi bir yazı gönderildiğini ve yazıda, amatör futbol takımlarının müsabakalarını yapabileceği uygun futbol sahalarının bulunmadığı belirtilerek, ağaç kesimi yapılması gerektiğinin iletildiğini söyledi. Karalar, bu talep üzerine 01.08.2024 tarihinde yanıt verdiklerini ve kesimin kendi yetkileri dışında olduğunu belirttiklerini ifade etti.

"TMMOB'nin Suçlamaları Yanlış"

Karalar, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun ağaç kesimini Büyükşehir Belediyesi’ne yüklemesini anlamadığını belirtti. Karalar, “Kesilen ağaçlarla bizim ilgimiz, alakamız yoktur. TMMOB'nin bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ni suçlamasının nedenini anlamıyorum. Yanlış bir açıklama yapılmıştır. Ayrıca, kesim yapılan bölgedeki araçların Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu bilgisi de doğru değildir. Oradaki hiçbir araç bizim değil. Araçlar bizim değil, ağaçları kesen de Büyükşehir Belediyesi değil. Bu nedenle İKK’nin bu kesimi Büyükşehir Belediyesi yapmış gibi açıklamalarda bulunması şaşırtıcıdır” dedi.

Başkan Zeydan Karalar, konuyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu konuda yapılan açıklamalar doğru değildir. Kamuoyunun bilgisine sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell'den Gazze Açıklamaları

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell'den Gazze Açıklamaları