Galatasaray Spor Kulübü'ne ait tesislerden çalındığı iddia edilen kıyafetlerle ilgili dava, nihayet sonuçlandı. Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kulübün futbolcu ve teknik heyeti için özel üretilen giysilerin çalınarak satılması olayında suçlanan 6 sanık, beraat etti. Duruşmaya, sanıkların avukatları ve 3 tutuksuz sanık katıldı.

Bursa'da Hapis Cezasıyla Aranan Şüpheli Maç İzlerken Yakayı Ele Verdi Bursa'da Hapis Cezasıyla Aranan Şüpheli Maç İzlerken Yakayı Ele Verdi

Sanıklar, suçlamaları reddetti

Mahkemenin karar aşamasına gelmesiyle birlikte, son savunmalarını yapan sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Savunmalarında, olayla ilgilerinin bulunmadığını belirten sanıklar, beraatlarını talep etti. Mahkemede yer alan Galatasaray Mağazacılık A.Ş.'nin avukatları ise sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Ancak sanık avukatları, aleyhteki iddiaları kabul etmeyerek, müvekkillerinin beraatlarını istedi.

Mahkeme, delil yetersizliğinden beraat kararı verdi

Mahkeme, tüm sanıkların suçlamalar yönünden delil yetersizliği nedeniyle beraatlarına karar verdi. Savunmalar ve beyanlar doğrultusunda, suçun işlendiğine dair yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle sanıklar serbest bırakıldı.

Galatasaray-3

İddianameye göre olay nasıl gelişti?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik AŞ'nin, kulüp oyuncuları ve teknik heyeti için ürettiği, orijinal yeni sezon forması, antrenman yelekleri, şortlar, çoraplar gibi ürünlerin üçüncü kişiler tarafından çalınıp satıldığı öne sürüldü. Ürünlerin, kulübün rızası olmadan internette satışa sunulduğu belirtildi. İddianamede, söz konusu ürünlerin profesyonel standartlara uygun olarak üretildiği, futbolcuların performansını artırma ve terlemeyi engelleme gibi faydalar sağladığı ifade edildi. Galatasaray'ın, kulüp oyuncuları ve teknik heyeti için özel olarak tasarlanmış bu ürünlerin piyasada satılmadığı da vurgulandı.

Çalınan ürünlerin internet üzerinden satıldığı tespit edildi

13 Ocak 2022’de yapılan sayımda, kulübün tesislerinde olması gereken 2 bin 443 parça ürünün kaybolduğu, bu ürünlerin daha sonra internet üzerinde ikinci el olarak satıldığı belirtildi. Bu durumun, ciddi bir hırsızlık olayına işaret ettiği iddia edildi. Sanıklardan biri olan Yılmaz Yanık'ın, bir berber olduğu ve bazı futbolcularla tıraş yapmak için irtibata geçtiği bilgisi de iddianamede yer aldı.

Sanıkların kimlikleri ve işyerleri

İddianamede sanıkların kimliklerine de yer verildi. Sedat Peker'in kulüpte masörlük yaptığı, Ahmet Kör'ün futbol takımında şoförlük yaptığı, Turgut Uygun'un çamaşırhanede çalıştığı ve Gürsel Polat'ın ise akademi sorumlusu olduğu açıklandı. Sanıkların, kulüp oyuncuları ve teknik heyet için ayrılmış olan ürünleri hukuka aykırı bir şekilde elde ettikleri ifade edildi.

Cezalandırılmaları talep edildi

İddianamede, 6 sanığın, iştirak halinde, zincirleme şekilde hırsızlık suçunu işledikleri öne sürüldü ve bu suçtan dolayı 6 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ancak mahkeme, delil yetersizliği nedeniyle sanıkların beraatına karar verdi.
 

Kaynak: İHA