Tuz gölü hasadı başladı!
Tuz Gölü'nde, Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan hasat sezonu devam ediyor. Tuz Gölü, zengin mineral yapısıyla bilinen İç Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor ve tahmini 250 milyon ton tuz rezervine sahip
Tuz Gölü'nde, Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan hasat sezonu devam ediyor. Tuz Gölü, zengin mineral yapısıyla bilinen İç Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor ve tahmini 250 milyon ton tuz rezervine sahip. Göldeki üretim alanlarından su çekilerek tuz oluşumu başlıyor. Tuz kazıma makineleri ile toplanan ham tuzlar, kamyonlarla toplanma alanına taşınıyor ve daha sonra işlenmek üzere fabrikalara gönderiliyor.
Koyuncu Tuz İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Çetiner, yılda 1.5 milyon ton ham tuz ürettiklerini ve bunun büyük bir kısmını 60 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti. Geri kalan tuz miktarı ise çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Çetiner, tuzun kullanım alanları arasında gıda sanayi, kimya sanayi, yol tuzu gibi farklı sektörlerin bulunduğunu ifade etti.
Özellikle kimya sanayi ve deterjan sanayisinin tuz ihracatında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Çetiner, şirketlerinin bu sektörlere yoğun şekilde tuz sağladığını söyledi. Çetiner, aynı zamanda fabrikalarında istihdamı artırarak ciddi bir istihdam sağladıklarını belirtti. Ancak, eleman bulma konusunda zorlandıklarını ve bu durumun en büyük sıkıntılarından biri olduğunu dile getirdi.
Tuz Gölü'nde, Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan hasat sezonu devam ediyor. Tuz Gölü, zengin mineral yapısıyla bilinen İç Anadolu Bölgesi'nde yer alıyor ve tahmini 250 milyon ton tuz rezervine sahip.