Antioksidan içeriği yüksek olan bitter çikolata, içinde bulunan feniletilamin maddesi ile mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olurken aynı zamanda vücuttaki faydalı bakteri miktarının artmasına olanak tanıyor. Günde 20 gram bitter çikolata tüketilmesinin önemine vurgu yapan Tokat Devlet Hastanesi Diyetisyeni ve Beslenme Uzmanı Esra Koçak, 'Bitter çikolata antioksidan özellikleriyle doku hasarının önlenmesinde, kanser, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklardan korunmada destekleyici bir rol oynar. Bitter çikolata, kan basıncını düşürmede etkili olabilir, bu da kalp hastalıkları riskini azaltabilir.' dedi.

Kanser, Parkinson ve Alzheimer koruyucu: Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan kakao yağının yüzde 70'ten fazla olması, bu lezzetli atıştırmalığın sağlık açısından faydalı olmasını sağlar.

Besleyici ve sindirime yardımcı: Bitter çikolata, demir, magnezyum, bakır, çinko, selenyum ve potasyum gibi minerallerle zenginleşmiştir. Sindirim sistemindeki sağlığı destekleyerek besin alımını artırabilir.

Antioksidan zengini: Antioksidan özelliği sayesinde hücresel hasarı önleyebilir ve genel vücut sağlığını destekleyebilir.

Kan basıncını düşürüyor: Bitter çikolatanın tüketimi, kan basıncını düşürebilir, böylece kalp sağlığına olumlu katkıda bulunabilir.

Depresyona iyi geliyor: İçerdiği feniletilamin maddesi, mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olarak depresyonla mücadelede destek sağlayabilir.

Ayrıca bitter çikolatadan en iyi şekilde faydalanmak için kakao oranı yüksek ve şekersiz olanları tercih edilmeli ve günlük tüketimi 20 gramı geçmemeli.