İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından tutuklanan İBB Medya A.Ş Başkanı Murat Ongun’un avukatlarının gözaltına alındığı ifade edildi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan avukatların gözaltına alınmasının hukuksuzluk olduğunu belirterek, “Meslektaşlarımız Av. Serkan Günel ve Av. Kazım Yiğit Akalın bu sabah gözaltına alındı. Savunmayı hedef almak, adaletin kalbine saldırmaktır. Avukatların gözaltına alınması hukuk değil, açık bir hukuksuzluktur” dedi.

“Nereye Gideceklerini Şaşırdılar”

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın gözaltına alındığı zaman savunmasını yapan avukatı da gözaltına alındı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CHP Milletvekili Turan Taşkın Özer şu ifadeleri kullandı: “Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın gözaltına alındığında avukatlığını yapan Yiğit Gökçehan Koçoğlu da gözaltı listesinde. Yani Ekrem İmamoğlu’nun avukatının avukatıda gözaltına alınıyor. Savunma yapmak, avukatlık görevini en iyi şekilde yapmak suç değildir. Bunu savcılık makamına hatırlatalım. Kumpas operasyonunda eller boş kalıp baskı artınca nereye gideceklerini şaşırdılar. Hukuk dediğimiz şey böyle bir şey değil. Benden savcılık makamına bir hukukçu önermesi olsun”

MSB'den İstanbul Depremi Sonrası Açıklama MSB'den İstanbul Depremi Sonrası Açıklama

"Çağırsanız Zaten Gelirdim"

Hakındaki gözaltı kararını öğrenen Yiğit Gökçehan Koçoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada savunmanın susmayacağını belirterek, “Sayın vekilimin de yazdığı gibi sabah hakkımda gözaltı kararı olduğunu öğrenerek güne başladım. İBB dosyası sürecinde hem Sayın Genel Sekreter Can Akın Çağlar’ın hem de Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu’nun avukatı kıymetli meslektaşım Mehmet Pehlivan’ın avukatlığını yaptım. Değerli meslektaşlarım Kazım Yiğit Akalın ve Serkan Günel’le birlikte bana yapılan bu operasyon kabul edilemez. Bizler mesleğimizi icra ediyoruz. Savunma tarih boyu susmadı ve hiçbir zaman da susmayacak. 21’inde Çağlayan’daydım. 22’sinde Antalya Adliyesi’ndeydim. 23’ünde Vatan’da ifadedeydim. Bugün de Adıyaman Adliyesi’ndeyim. Buradan alabilirsiniz ya da bekleyin, ben zaten duruşmam bitince İstanbul’a döneceğim. İfadeye kendim gelirim. Kısacası ben mesleğimi icra ediyorum. Adliye her gün geldiğim yer. Beni çağırsanız zaten gelirdim ben. Bu karara gerek yoktu.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi