Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Sektörel Güven Endeksleri Temmuz'da düşüş gösterdi

Sektörel Güven Endeksleri Temmuz'da düşüş gösterdi

Temmuz'da TÜİK verilerine göre, hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven endeksi düştü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sektörel Güven Endeksleri Temmuz'da düşüş gösterdi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz 2024 güven endeksi verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış endeksler, hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde belirgin bir azalma gösterdi.

Hizmet Sektöründe Küçülme

Temmuz ayında hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre %1,1 oranında azalarak 114,1 değerini aldı. Haziran ayında bu endeks 115,4 olarak kaydedilmişti. Endeksin düşüşü, son üç aylık dönemde iş durumunda ve hizmetlere olan talepte yaşanan değişimlerle ilişkilendiriliyor. Özellikle, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep %2,6 oranında azaldı. Ancak, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi %1,2 oranında artış gösterdi.

Perakende Ticaret Sektöründe Düşüş

Perakende ticaret sektörü güven endeksi Temmuz ayında %1,5 oranında azalarak 107,1 değerini aldı. Haziran ayında bu endeks 108,8 seviyesindeydi. İş hacmi ve satışlar konusunda yaşanan düşüş %6,2 olarak ölçüldü. Mevcut mal stok seviyesi ise %2,8 oranında artış gösterdi. Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi ve satışlar beklentisi ise neredeyse değişmeden kaldı.

İnşaat Sektöründe Duraklama

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz ayında %0,9 oranında azalarak 87,1 değerine geriledi. Haziran ayında bu endeks 87,9 olarak kaydedilmişti. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi %1,0 oranında düştü ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi %0,9 azaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Kemer'de Sıcaktan Mahsur Kalan Caretta Caretta Yavruları Kurtarıldı

Antalya Kemer'de Sıcaktan Mahsur Kalan Caretta Caretta Yavruları Kurtarıldı