Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ocak ayında İstanbul'da köprü geçiş ücretleri rekor artış gösterdi

Ocak ayında İstanbul'da köprü geçiş ücretleri rekor artış gösterdi

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre, Ocak ayında İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve azalan ürünler belirlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ocak ayında İstanbul'da köprü geçiş ücretleri rekor artış gösterdi
KAYNAK: İHA

İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 üründen 158'inin fiyatı artarken, 30 ürünün fiyatı düştü ve 54 ürünün fiyatında değişiklik olmadı.

Ocak ayında İstanbul'da köprü geçiş ücreti, ulaştırma harcamaları grubunda yer alan en yüksek artışı göstererek yüzde 76,74 arttı. Diğer önemli artışlar arasında sağlık harcamaları grubundan yüzde 56,39 ile diş tedavi ücreti, yüzde 49,11 ile kapıcı ücreti, yüzde 45,12 ile şehirlerarası otobüs bilet ücreti bulunmaktadır. Ayrıca, sağlık harcamaları grubundan yüzde 38,14 ile röntgen çekim ücreti, yüzde 37,60 ile laboratuvar tahlil ücretleri ve gıda harcamaları sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 34,16 ile yeşil soğan, yüzde 33,47 ile kıvırcık salata fiyatlarında artış yaşandı.

Öte yandan, Ocak ayında en çok ucuzlayan ürün erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek oldu. Giyim harcamaları kapsamında gömlek fiyatı yüzde 13,92 gerileyerek fiyatı en fazla azalan ürün olarak öne çıktı. Diğer düşüş yaşanan ürünler arasında giyim harcamaları erkek giyim alt grubundan yüzde 9,04 ile takım elbise, yüzde 8,17 ile ceket, gıda harcamaları grubundan yüzde 7,46 ile portakal, erkek giyimi alt grubundan yüzde 6,10 ile palto ve kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 4,67 ile otel oda konaklama ücreti bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filipinler'de toprak kayması: 6 ölü

Filipinler'de toprak kayması: 6 ölü