Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kuyumcular uyarıyor: Gram altın alırken dikkat edilmeli

Kuyumcular uyarıyor: Gram altın alırken dikkat edilmeli

Kuyumcular, vatandaşları gram altın alırken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Güvenilir altın alışverişi için mağazalardan alım yapılması gerektiği vurgulanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuyumcular uyarıyor: Gram altın alırken dikkat edilmeli
KAYNAK: İHA

Kuyumcular, "merdiven altı" olarak bilinen yerlerden alınan kesme altının güvenilir olmadığı konusunda vatandaşları uyarıyor. Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar, gram altın fiyatlarının son bir haftada yaklaşık 100 TL arttığını belirtti. Şakar, "Altının gram fiyatı son bir haftada yaklaşık 100 TL arttı. Yatırımcılar şu anda daha çok altına yöneliyor çünkü dövizden daha fazla kazandırıyor. Fiyatlar arttığı için alım yapılanlar daha fazla. Altını bozdurmak isteyenler ise fiyatın biraz daha artmasını bekliyor. Yıl sonuna kadar veya seçimlerden sonra altının 3 bin 500 TL'yi göreceği söyleniyor" dedi.

Altın8

Güvenilir Altın Tavsiyesi

Şakar, "Güvenilir altın almak isteyenlerin mağazalardan alışveriş yapmalarını tavsiye ediyoruz. 'Merdiven altı' dediğimiz yerlerden, sertifikası olmayan ve garantisi olmayan altınları almamalarını öneriyoruz. Çünkü kuyumcuya bozdurmak için geldiklerinde sorun yaşayabilirler. Mağazacılar olarak kesme altın alımı veya satımı yapmıyoruz. Bu, atölyeler arasında dönen bir altın türüdür. Yatırımcıların kesme altın diye tabir edilen altınları almamalarını tavsiye ediyoruz. Ucuzuna alınıp, kesme altın satın alınmamalıdır. Güvencesi ve sertifikası olan altınları mağazalardan alın" şeklinde konuştu.

Altınn

Trabzon Hasırı Fiyatları Arttı

Altın fiyatlarındaki artışın, dünya çapında ün kazanmış coğrafi işaretli Trabzon Hasır bileziğinin fiyatını etkilediğini belirten Şakar, "Altın fiyatlarındaki artışla birlikte Trabzon burması ve Trabzon hasırının fiyatı da artıyor. Trabzon hasırının fiyatı, takım başına 300 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiyor. Kalınlığına göre fiyatı değişebilir. Bir önceki fiyatına göre 20-30 bin TL zamlandı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK açıkladı! Sanayi üretimi Ocak'ta artış gösterdi

TÜİK açıkladı! Sanayi üretimi Ocak'ta artış gösterdi