Hatay'ın Arsuz ilçesi, depremin ardından yeniden hayata dönmeye çalışıyor. İlçenin verimli topraklarında muz yetiştiriciliği yapan çiftçi Sercan Satmaz, 100 dönümlük serasında yetiştirdiği muzları hasat etmeye başladı. Bu yerli muz, seradan 32 TL fiyatla alıcı buluyor.

A W225485 01 Result

Yerli Muz İthal Muza Rakip Oluyor

Depremin büyük yıkım yarattığı Hatay'da, çiftçiler üretimi sürdürerek memleketlerini yaşatmaya devam ediyor. Türkiye’nin en verimli topraklarından biri olan Arsuz'un Üçgüllük Mahallesi'nde çiftçilik yapan Sercan Satmaz, serasında yetiştirdiği muzlarla ithal muza ciddi bir rakip oluyor. Yerli muz, iç piyasada birçok bölgeye gönderiliyor ve seradan 32 TL fiyatla satılıyor.

Ucuz Palamudun Son Günleri! Samsunlu Balıkçılardan Kritik Uyarı Ucuz Palamudun Son Günleri! Samsunlu Balıkçılardan Kritik Uyarı

A W225485 06 Result

Sercan Satmaz: 'Bizim Ürünlerimiz Anamur'u Aratmıyor

37 yaşındaki çiftçi Sercan Satmaz, Hatay'ın bereketli topraklarında muz hasadına başladı. Satmaz, '100 dönümlük seramız var. Ürünlerimiz Anamur'u aratmıyor. Toprak olarak biz daha üstünüz. Muz ekimi her ay yapılır ve bir yıl sonra hasat alınır. Mart ayında ekilen muzun tonajı 20 kilo, Eylül ayında ekilenin ise 40 kilo olur. Mart ayında yetişen muzun fiyatı daha yüksek olur,' dedi.

A W225485 05 Result

Çiftçiler Asgari Ücretle Çalışıyor

Satmaz, tarlada çalışan işçilerin günlük asgari ücretle çalıştığını belirterek, 'Devletin belirlediği asgari ücreti uyguluyoruz. Ürünlerimiz iç piyasaya yönelik. Serada kesilen muzlar, depolara götürülüyor. Burada yıkanıp paketlendikten sonra depolarda etilen gazıyla sarartılarak piyasaya sürülüyor. Fiyatlar 30 TL ile 32 TL arasında değişiyor,' diye konuştu.

Hatay Şehir Müzesi Restorasyonu Tamamlandı Hatay Şehir Müzesi Restorasyonu Tamamlandı


 

Kaynak: İHA