Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Aşurenin tadı kaçtı! Aşure malzemeleri cep yakıyor

Aşurenin tadı kaçtı! Aşure malzemeleri cep yakıyor

Aşure malzemeleri (buğday, nohut, fasulye, kuru kayısı, kuru üzüm, fındık vb.) fiyatları son bir yılda yüzde 4 ile yüzde 143 arasında arttı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aşurenin tadı kaçtı! Aşure malzemeleri cep yakıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte geleneksel aşure tencereleri tekrar evlerde kaynamaya başladı. Ancak son dönemde artan enflasyon, aşure yapmayı lüks haline getirdi. Özellikle kuruyemiş fiyatlarındaki yüksek artış dikkat çekiyor. Geçen yıl buğday, nohut, fasulye, kuru kayısı, kuru üzüm ve fındık gibi aşure için temel malzemelerin fiyatları yüzde 4 ile yüzde 143 arasında arttı.

Kuruyemiş Fiyatları Uçtu

TÜKSİAD verilerine göre, kuru üzüm fiyatları geçen yıl ortalama kilogram başına 80 lira iken bu yıl yüzde 143 artarak 195 liraya yükseldi. Aynı dönemde fındık fiyatları yüzde 102 artış göstererek 250 liradan 505 liraya çıktı. Buğdayın kilogram fiyatı ise yüzde 5 artarak 31.5 liraya yükseldi.

Alım Gücü Düşerken, Aşure Malzemeleri Pahalılaştı

TÜKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Emre Kaşıkcı, fiyat artışlarının girdi maliyetlerindeki yükselişten kaynaklandığını belirtti. Büyükşehirlerde bir tencere aşurenin maliyeti 650 TL ile 700 TL arasında iken, diğer bölgelerde 550 TL ile 650 TL arasında değişiyor. Geçen yıl bu maliyetler büyükşehirlerde 550-580 lira seviyelerindeydi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat Çağrıda Bulundu! Manavgat O Karardan Muaf Mı Olacak?

Manavgat Çağrıda Bulundu! Manavgat O Karardan Muaf Mı Olacak?