Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Tüm velilere aylık ödeme zorunluluğu içeren resmi yazı gönderildi!

Tüm velilere aylık ödeme zorunluluğu içeren resmi yazı gönderildi!

İzmir Valiliği, resmi anaokullarında velilerden aylık katkı payı talep edileceğini duyurdu. Veliler, bu kararla her ay belirlenen ücreti ödemek durumunda kalacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tüm velilere aylık ödeme zorunluluğu içeren resmi yazı gönderildi!
KAYNAK: ANKA

İzmir Valiliği, kent genelindeki resmi anaokullarında velilerden katkı payı ücreti alınması kararını duyurdu. Valilik, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine dayanarak, ücretsiz olarak sunulan okul öncesi eğitim hizmetlerine destek amacıyla velilerden bir katkı payı talep edileceğini belirtti.

Vali Süleyman Elban'ın onayıyla İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından imzalanan yazıda, 2024 yılı itibarıyla velilerden aylık 375-980 TL arasında değişen "katkı payı" alınacağı açıklandı. Valilik, bu kararı alırken 20 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen Okulöncesi Eğitim Kurumlarında Katkı Payı Tespit Komisyonu Tutanağı'na atıfta bulundu.

Belgede, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 17 Ekim 2023 tarihli yazısı üzerine yapılan komisyon toplantısına dair bilgiler yer alıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi'nin yanı sıra yardımcısı İbrahim Doğru ve Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Sıtkı Şatır'ın imzasının bulunduğu belgede, oybirliğiyle alınan kararlar doğrultusunda resmi bağımsız anaokullarında aylık ücretlerin yemeksiz 600 TL, yemekli ise 980 TL olarak belirlendiği ifade edildi.

Aynı kararlar doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve lise bünyesindeki anasınıflarında aylık ücretler 375-750 TL arasında belirlenirken, mesleki ve teknik Anadolu lisesi bünyesindeki uygulama sınıflarının aylık ücretinin de 600 ila 980 TL arasında olacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzon'da denizde kaybolan öğrencinin kimliği belirlendi

Trabzon'da denizde kaybolan öğrencinin kimliği belirlendi