Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Okulda Gerçekçi Bir Şekilde Gerçekleştirilen Deprem Tatbikatı

Okulda Gerçekçi Bir Şekilde Gerçekleştirilen Deprem Tatbikatı

Adana'nın Kozan ilçesinde gerçekleştirilen deprem tatbikatında öğrenciler, senaryo gereği nasıl davranacaklarını öğrendi. DETAYLAR...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Okulda Gerçekçi Bir Şekilde Gerçekleştirilen Deprem Tatbikatı
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesinde, deprem haftası kapsamında Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından düzenlenen deprem tatbikatı, 100. Yıl Şehit Serkan Ağca İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Tatbikat, okulda yaşanan bir depremin etkilerini simüle etti.

A W159768 01

A W159768 05

Öğrenciler Tatbikata Katıldı

Tatbikat sırasında öğrenciler, senaryo gereği sınıflarda bulunan sıraların altına "çök, kapan, tutun" pozisyonunu alarak deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler. Ayrıca, senaryo gereği yaralanan öğrencilere sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı ve onlar da tahliye edildi.

A W159768 06

A W159768 04

Öğrenciler Başarıyla Tamamladı

Tatbikatın ardından okul bahçesinde toplanan öğrenciler, güvenli alanlara alındı ve tatbikatı başarıyla tamamladıkları için alkışlandılar.

Yetkililerin Açıklamaları

Okul Müdürü Davut Özkan, tatbikatın amaçlarına ulaştığını belirterek, "Öğrencileri en kısa sürede güvenli bölgeye toplamak için bu tatbikatı gerçekleştirdik. Başarılı bir tatbikat oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AKOM Müdürü Ali Güven ise öğrencilere teşekkür ederek, "Deprem gerçeğiyle karşı karşıyayız. Ancak eğitimlerle zararı en aza indirebiliriz. Tatbikatta öğrencilerin gösterdiği başarı takdire şayandır. Başarılı bir tatbikat oldu, katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karşıyaka iki maçlık galibiyet serisine ulaştı

Karşıyaka iki maçlık galibiyet serisine ulaştı