Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim MEB anaokulu katkı payını savunuyor

MEB anaokulu katkı payını savunuyor

Bakanlık, okul öncesi eğitimi isteğe bağlı olarak değerlendirip, "katkı payının diğer ülkelerde de alındığını" belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB anaokulu katkı payını savunuyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulöncesi eğitimde uygulanmaya başlanan katkı payını savundu. Bakanlık, 14 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği yönetmelik değişikliği ile okulöncesi eğitimde sıkça karşılaşılan ve kayıt parası olarak nitelendirilen durumu resmi bir düzenlemeye kavuşturarak, "çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınması" uygulamasını hayata geçirdi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, konuyu TBMM'ye taşıdı. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, CHP'li Kara'ya bakanlık tarafından gönderilen yanıtta, "okulöncesi eğitimin isteğe bağlı olduğu, katkı payının başka ülkelerde de alındığı ve ailelerin ekonomik durumlarını zorlamadığı" savunuldu.

Kara, bu konuya tepki göstererek, "Katkı payı uygulamasını resmileştirmek, bir grup vatandaşa 'Sizin çocuğunuz okulöncesi eğitim alamaz' demek anlamına gelir. Kimse eğitim ve öğretimden mahrum bırakılmamalıdır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Günübirlik Evlere Eş Zamanlı Denetim

Antalya’da Günübirlik Evlere Eş Zamanlı Denetim