Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim LGS 3. nakil tercihleri başlıyor

LGS 3. nakil tercihleri başlıyor

LGS kapsamında üçüncü nakil tercihleri 6 Ağustos'ta başlıyor ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Yerleşemeyen öğrenciler için son bir şans!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LGS 3. nakil tercihleri başlıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında üçüncü nakil tercihleri yarın, 6 Ağustos'ta başlıyor ve 14 Ağustos'a kadar sürecek. Bu süreç, herhangi bir okula yerleşemeyen veya okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler için kritik önem taşıyor.

İlk Nakil Süreci Başladı

LGS'de ilk nakil süreci, 22 Temmuz'da başladı. Birinci nakil tercihlerinin ardından sonuçlar açıklandı ve öğrenciler, yerleştirildikleri okulları öğrendi. İlk nakil sürecinde yerleşemeyen öğrenciler, ikinci nakil sürecinde şanslarını denemeye devam ettiler.

İkinci Nakil Tercih Başvuruları Sona Erdi

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları tamamlandı ve sonuçların bugün açıklanması bekleniyor. Bu süreçte de öğrenciler, istedikleri okullara yerleşme şansı buldu.

3. Nakil Tercih İşlemleri Başlıyor

3. nakil tercih süreci, 6-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci nakil döneminde yerleşemeyen öğrenciler için bu süreç, son bir şans niteliğinde olacak. Boş kalan kontenjanlara başvurular, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca değerlendirilecek.

LGS Yerleştirme Süreci Ne Zaman Tamamlanacak?

LGS yerleştirme süreci, 16 Ağustos'ta tamamlanacak. Bu tarihten sonra öğrenciler, hangi okula yerleştiklerini kesin olarak öğrenmiş olacaklar.

Yatılılık Başvuruları 19-23 Ağustos Tarihlerinde

Okul ve kurumlara yatılılık başvuruları 19-23 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Bu süreçte öğrenciler, yatılılık için gerekli başvuruları yapabilecekler. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos'ta ilan edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakibi belli oldu