Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Hayali üniversite skandalı! YÖK'ten açıklama geldi

Hayali üniversite skandalı! YÖK'ten açıklama geldi

Sırbistan'da bir üniversitenin sahte diplomalar verdiği iddiaları, mağdurları CİMER'e şikayet etmeye ve hatta dava açmaya yönlendiriyor. Yetkililer, bu tür dolandırıcılıklardan korunmanın yollarını açıklıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hayali üniversite skandalı! YÖK'ten açıklama geldi
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünya genelinde 168 ülkede faaliyet gösteren ve 4 bin öğrenciye uzaktan eğitim sağladığı iddia edilen Sırbistan kökenli bir üniversite, aslında var olmayan bir kurum olarak ortaya çıktı. Sözde üniversitenin, öğrencilerden 2 ila 4 bin euro arasında değişen ücretler aldığı belirtilirken, kurumun rektörünün ise lise mezunu olduğu ileri sürüldü. 'Yeni Pazar Üniversitesi' adı altında faaliyet gösteren sahte üniversiteyle ilgili skandalın ortaya çıkması üzerine yaklaşık bir yıl önce suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.

SAHTE DİPLOMA İDDİASI

Söz konusu sahte üniversitenin, kayıt olanlara sahte diplomalar vermek suçlamasıyla adliyeye suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Rektör A.İ. olarak tanıtılan şahsın, devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurduğu iddia edildi. Ayrıca A.İ.'nin akademik bir geçmişinin olmadığı ve sadece lise mezunu olduğu belirtildi.

YÖK'TEN AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 'hayali üniversite' skandalıyla ilgili olarak açıklama yaptı. YÖK'ün yazılı açıklamasında, son günlerde medyada yer alan haberlerin doğru bilgilendirme ihtiyacı doğurduğu vurgulandı. Özellikle yurt dışında eğitim almak isteyen adayların, kayıt olacakları üniversitelerin YÖK tarafından tanınmış olup olmadığını https://denklik.yok.gov.tr adresinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.

BİLGİLENDİRMELER TİTİZLİKLE YAPILMAKTA

YÖK'ün denklik birimi, yurt dışında eğitim görmek isteyen adayları, kayıt dönemlerinden önce uyarıcı ve bilgilendirici açıklamalarla bilgilendirdiğini duyurdu. Ayrıca kurum, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı açıklama yapan kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunma yetkisine sahip olduğunu belirtti. Son olarak, 'Yeni Pazar Üniversitesi' adı altında yapılan suistimallere ilişkin 17 Ağustos 2023 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunulduğu bilgisine yer verildi.

Hayali üniversite skandalı! YÖK'ten açıklama geldi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İskoçya'nın Orkney Adaları'nda 77 Pilot Balina kıyıya vurdu

İskoçya'nın Orkney Adaları'nda 77 Pilot Balina kıyıya vurdu