Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Hayali üniversite skandalı! Diplomalar sahte rektör ise lise mezunu çıktı

Hayali üniversite skandalı! Diplomalar sahte rektör ise lise mezunu çıktı

168 ülkede 4 bine yakın öğrencisi olduğu iddia edilen Yeni Pazar Üniversitesi'nin aslında var olmadığı ortaya çıktı. Sahte diploma skandalıyla gündeme gelen hayali üniversiteye 2-4 bin euro ödeyenler dava açtı

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hayali üniversite skandalı! Diplomalar sahte rektör ise lise mezunu çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Uzaktan eğitim verdiği ve iddialara göre 168 ülkeden 4 bine yakın öğrencisi bulunan Yeni Pazar Üniversitesi, sahte diploma suçlamalarıyla gündemde. Üniversiteye kayıt olmak için 2-4 bin euro arasında ücret ödeyen bazı öğrencilerin diplomalarının sahte olduğu ortaya çıktı. Mağdurlar, durumu CİMER'e şikayet etti ve adliyeye suç duyurusunda bulundu.

Sahte Diploma Skandalıyla İlgili Detaylar

Adliyeye yapılan suç duyurusunda, üniversitenin rektörü olarak görünen Ali İlseven'e devlet kurumlarını taklit eden internet siteleri aracılığıyla sahte diploma vermek suçlaması yöneltiliyor. İddialara göre, Prof. Dr. Ali İlseven'in akademik kaydı bulunmuyor ve lise mezunu olduğu iddia ediliyor.

YÖK ve Savcılık Soruşturma Başlattı

YÖK, Yeni Pazar Üniversitesi'nin sahte diploma iddialarını takip ediyor. Üniversitenin "edu.tr" uzantısını nasıl aldığı da merak konusu oldu ve uzmanlar, sahte bir üniversitenin bu uzantıyı kullanamayacağını belirtiyor. Savcılığın YÖK ve domain şirketi ile yapacağı görüşmeler skandalın nasıl gerçekleştiğini aydınlatacak.

İletişim Sorunları Ortaya Çıktı

Üniversitenin internet sitesinde sadece e-posta adresi ve Kosova'ya ait bir telefon numarası bulunurken, bu numaranın asla çevrilmemesi dikkat çekiyor. İletişim eksikliği ve sahte diploma skandalıyla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan açıkladı! En fazla işçi aranan meslekler belli oldu

Bakan Işıkhan açıkladı! En fazla işçi aranan meslekler belli oldu