Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim CHP’nin Eğitim Maratonu Antalya’da Tamamlandı

CHP’nin Eğitim Maratonu Antalya’da Tamamlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkati çekmek için başlattığı Eğitim Maratonu Antalya’da gerçekleşti. Çağdaş ve laik eğitimine öneminden söz eden CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, ¨AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek, kasti bir biçimde ülkemizde eğitimi baltalamıştır¨ dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’nin Eğitim Maratonu Antalya’da Tamamlandı
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

CHP tarafından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek üzere Ankara Çankaya Anıtpark’ta halka açık olarak gerçekleştirilen 24 saatlik Eğitim Maratonu’nun Antalya ayağı dün gerçekleşti. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’nın başkanlığıyla Attalos Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez ve CHP ilçe başkanları katıldı.

¨24 SAAT YETERLİ DEĞİL¨

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında Ankara’da başlayan 24 Eğitim Maratonu dün saat 11:00’de son buldu. Eğitim konuşmak için ne 24 saat ne de 48 saat yeterli değil diyerek sözlerine başlayan Başkan Nail Kamacı, ¨Eğitim sistemimiz maalesef bugün ne çağdaş, ne laik, ne bilimsel ne de kamusal bir hizmet anlayışına sahip. Bir çıkış yolu yok, nereye giderseniz gidin ülkemizin en dertli ve en eksik alanı eğitim. Gün geçtikçe de eğitim alanındaki bu dertler ve sorunlar, eksiklikler hatta yanlışlıklar devam etmeye, ettirilmeye çalışılıyor¨ dedi.

İKTİDARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Eğitim alanında yaşanan aksaklıklara sebep olarak iktidarı gösteren Nail Kamacı, ¨AKP iktidarı, bilerek ve isteyerek, kasti bir biçimde ülkemizde eğitimi baltalamıştır. Liyakatsiz atamalarla, eğitim sistemimizin niteliği yerle bir edilmiştir. Eğitim dinselleştirilmiş, piyasalaştırılmıştır. Köy okulları ve yatılı okullar kapatılmış, çocuklarımız kilometrelerce uzaklardaki okullara, taşımalı eğitime mecbur edilmiştir. Deprem bölgelerindeki çocuklarımız hala birleştirilmiş okullarda eğitim görmeye, 20 metrekarelik konteynerlerde ailecek yaşamaya devam etmektedir¨ diyerek isyan etti.

Whatsapp Image 2024 07 19 At 12.42.05

EĞİTİME YATIRILAN BÜTÇE AZALIYOR

Eğitim yatırımlarına ayrılan bütçenin her geçen yıl düşürüldüğünü belirten Nail Kamacı, ¨İktidar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli gibi çağdışı ve laiklik karşıtı uygulamalar ile uğraşmakta, gerçek sorun ve sıkıntıları görmezden gelmektedir. Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın iddialarının aksine, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne bilimsel verilerle karşı çıkmaktayız. 11 Nisan 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesini açıklarken, kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağını söylemişti. Maalesef bir seçim vaadi olarak kalan mülakatlar, şimdiki Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından ‘mülakat gibi mülakat yapacağız’ söylemiyle devam ettirilmektedir¨ diyerek eğitim sistemindeki yaraya parmak bastı. Nail Kamacı, CHP olarak eğitim için mücadele edeceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

EĞİTİM SİSTEMİ DÜZELMEDEN HİÇBİR ŞEY DÜZELMEZ

2024 (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) YKS verileri ışığında konuşan CHP Antalya Milletveiki Aykut Kaya, ¨Sınavlar da bize Türkiye'nin eğitimde geldiği göz önüne sermiştir. 40 soruluk bir matematik testinde 5 doğru cevap ortalaması da bize eğitimin hangi seviyelerde olduğunu gösteriyor. Bugün OECD ülkeler arasında yapılan testler de PISA skorlarında ülkemiz gerilerde. Dolayısıyla ciddi bir eğitim problemimiz vardır. Bu eğitim problemini düzeltmeden ülkemizde hiçbir şeyi düzeltemeyiz¨ dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da bin yıllık Kur'an-ı Kerimler ele geçirildi

Muğla'da bin yıllık Kur'an-ı Kerimler ele geçirildi