Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yunanistan'da özel üniversitelerin açılmasına izin veren yasa tasarısı kabul edildi

Yunanistan'da özel üniversitelerin açılmasına izin veren yasa tasarısı kabul edildi

Yunanistan'da özel üniversitelerin açılmasına imkan tanıyan yasa tasarısı kabul edildi. Ancak karar, protestoları ve çatışmaları beraberinde getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'da özel üniversitelerin açılmasına izin veren yasa tasarısı kabul edildi
KAYNAK: İHA

Yunanistan’da özel üniversitelerin kurulmasını sağlayacak yasa tasarısı, parlamentoda kabul edildi. Ancak bu karar, uzun süredir devam eden tartışmaları ve protestoları da beraberinde getirdi.

Yasa Tasarısı Parlamentoda Onaylandı

Yunanistan’da uzun süredir gündemi meşgul eden özel üniversite yasa tasarısı, sonunda parlamentoda oylanarak kabul edildi. Ülkede özel üniversitelerin kurulmasına izin veren tasarı, 300 üyeli parlamentoda 129 karşı oyuna karşılık 159 evet oyu alarak kabul edildi. 11 milletvekili ise çekimser kaldı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, yasanın kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, bu adımın on binlerce Yunan öğrencisinin yurtdışındaki üniversitelere gitmesini önlemeye ve ülke genelinde eğitimde rekabeti artırmaya yardımcı olacağını belirtti.

Protestolar ve Çatışmalar

Ancak yasa tasarısına karşı olanlar, dün akşam Atina'da büyük bir protesto düzenledi. 17 bin 500 kişinin katıldığı gösteride, tasarının geri çekilmesi talep edildi. Protesto sırasında, polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesi sonucu çıkan olaylarda 7 polis ve 9 üniversite öğrencisi yaralandı. Tartışmalı yasa tasarısı, "erişilebilir ve eşit eğitim" ilkesine tehdit olarak görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadıköy'de Taksici Lastiği İnik Diye Müşteri Almadı Boğazından Bıçaklandı

Kadıköy'de Taksici Lastiği İnik Diye Müşteri Almadı Boğazından Bıçaklandı