Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yolcu Dolu İki Uçak Çarpıştı

Yolcu Dolu İki Uçak Çarpıştı

Brezilya'da yolcularla dolu iki uçağın çarpışması sonucu uçuşlar iptal edildi. Kazada yaralanan olmazken, uçaklar bakıma alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yolcu Dolu İki Uçak Çarpıştı
KAYNAK: Haber Merkezi

Brezilya'nın São Paulo şehrindeki Congonhas Havalimanı'nda yolcularla dolu iki uçak çarpıştı. Olay, uçuş güvenliği açısından önemli bir sorunu gündeme taşıdı. Kaza, saat 17:00 civarında, kalkış hazırlıkları yapan bir Gol Boeing 737-8 MAX uçağı ile park yerine yönelen bir Latam Airbus A319 uçağının çarpışması sonucu meydana geldi.

Latam uçağı, birkaç dakika önce piste inmiş ve havalimanının park yerine doğru taksi yaparken, sol kanat ucunun, kalkış hazırlıkları yapan Boeing uçağının kuyruk konisine çarptığı rapor edildi. Çarpışma sonucu, Boeing uçağının kuyruk konisinde bir yırtık meydana geldi ve uçağın alt gövdesinde de bir delik oluştu. Latam uçağının kanat ucunda ise hafif hasar olduğu bildirildi.

Yaralanma Olmadı

Kazanın ardından her iki uçakta bulunan yolcular güvenli bir şekilde tahliye edildi. Herhangi bir yaralanma yaşanmadığı açıklandı.

Uçaklar Bakıma Alındı

Hem Boeing hem de Latam, kazaya karışan uçakların bakıma alındığını ve uçuşa elverişlilik durumlarının değerlendirileceğini belirtti. Bu süreçte uçakların tekrar uçabilmesi için gerekli bakımların yapılacağı ve incelemelerin tamamlanacağı açıklandı.

Uçuşlar İptal Edildi

Kaza sonrasında iki uçuş iptal edildi. Her iki hava yolu şirketi de, bu tür kazaların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye Yardım Teklifi

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye Yardım Teklifi