Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Yeni Zelandalı Kadına Obez Köpek Nedeniyle İki Ay Hapis Cezası

Yeni Zelandalı Kadına Obez Köpek Nedeniyle İki Ay Hapis Cezası

Yeni Zelanda'da köpeğini obez hale getiren bir kadına iki ay hapis cezası verildi. Nuggi isimli köpek, aşırı kilo nedeniyle yürüyemez hale gelmiş ve sağlık sorunları yaşamıştı. Kadına ayrıca tazminat ödemesi ve köpek sahibi olmaktan men edilme cezası verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Zelandalı Kadına Obez Köpek Nedeniyle İki Ay Hapis Cezası
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeni Zelanda'da, köpeğinin obez hale gelmesine neden olan bir kadına iki ay hapis cezası verildi. Kadının köpeği Nuggi, Auckland kentindeki evinde hareket edemeyecek kadar şişmanlamış olarak bulundu. Ekim 2021'de polis tarafından verilen arama emri sonucunda bulunan Nuggi, kurtarıldıktan sonra veteriner bakımı altına alındı, ancak iki ay sonra sağlık komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybetti.

Manukau Bölge Mahkemesi, Nuggi'nin 53,7 kilogram ağırlığında olduğunu ve aşırı kilolu olduğu için kalbinin stetoskopla dinlenemediğini, bacaklarının vücut ağırlığını taşıyamadığını belirtti. Bu sağlık sorunları, Nuggi'nin yürüyememesine neden oldu. Yeni Zelanda Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği (SPCA) İcra Kurulu Başkanı Todd Westwood, Nuggi'yi "şimdiye kadar karşılaştıkları en obez hayvan" olarak tanımladı ve köpek sahibinin sorumluluklarını yerine getirmediğini vurguladı.

2 Ay Boyunca Köpek Sahibi Olamayacak

Köpeğin sahibi suçunu kabul ederek 514 sterlin tazminat ödemeye ve 12 ay boyunca köpek sahibi olmaktan men edilmesine karar verildi. Westwood, sorumlu bir köpek sahibi olmanın, evcil hayvana uygun bir diyet ve düzenli egzersiz sağlamayı içerdiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Sacit Arvasi Kimdir?

Mehmet Sacit Arvasi Kimdir?