Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Vladimir Putin Rusya'nın Beşinci Kez Devlet Başkanı Seçildi

Vladimir Putin Rusya'nın Beşinci Kez Devlet Başkanı Seçildi

Vladimir Putin, Rusya'nın beşinci kez devlet başkanı seçildi. Seçimlerde oy oranının yüksek çıkması ve Putin'in liderliğinin devam etmesi, ulusal ve uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vladimir Putin Rusya'nın Beşinci Kez Devlet Başkanı Seçildi
KAYNAK: İHA

15 Mart'ta başlayan ve 3 gün süren Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri, 17 Mart'ta sona erdi. Oyların kapanmasıyla birlikte, ülke genelinde oy sayımı süreci başladı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu'nun resmi olmayan sonuçlarına göre, Vladimir Putin, oy oranının %87,30'unu alarak Rusya'nın beşinci kez devlet başkanı seçildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yanı sıra, Rusya Komünist Partisi'nin adayı Nikolay Haritonov %4,28, Yeni İnsanlar Partisi adayı Vladislav Davankov ise %8,86 oy oranına ulaştı. Rusya Liberal Demokrat Partisi adayı Leonid Slutskiy ise %3,16 oy oranıyla seçimleri tamamladı.

Katılım Oranı ve Bölgesel Sonuçlar

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, 1991'den bu yana gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerine katılım oranının %74,22 olduğunu açıkladı. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği bölgelerde de Putin'in oy oranı %90'ın üzerindeydi. Kırım'da ise oy oranı %85'in üzerinde gerçekleşti.

Putin'in 6 Yıl Süreyle Yönetimi Devam Edecek

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, resmi olmayan rakamlarını duyurmaya devam ederken, Vladimir Putin'in resmi sonuçların açıklanmasının ardından 6 yıl boyunca Rusya'yı yönetmeye devam edeceği belirtildi.

Putin'e İlk Tebrikler

Vladimir Putin'in seçim zaferi sonrasında, müttefik ülkeler olan Venezuela, Nikaragua ve Küba'dan ilk tebrikler geldi. Putin'in liderliğinin devam etmesiyle ilgili uluslararası tepkiler merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kim Milyoner Olmak İster’de 1 Milyonluk Soru Heyecanı!

Kim Milyoner Olmak İster’de 1 Milyonluk Soru Heyecanı!