Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Venezuela'da Seçimlerin Ardından Muhalefet Lideri Machado'ya Tutuklama Emri

Venezuela'da Seçimlerin Ardından Muhalefet Lideri Machado'ya Tutuklama Emri

Venezuela’da Nicolas Maduro'nun yeniden devlet başkanı seçilmesinin ardından muhalefet lideri Maria Corina Machado hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Kosta Rika, Machado ve Gonzalez'e siyasi sığınma teklif etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Venezuela'da Seçimlerin Ardından Muhalefet Lideri Machado'ya Tutuklama Emri
KAYNAK: İHA

Venezuela’da geçtiğimiz pazar günü düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinde, Nicolas Maduro'nun yeniden seçilmesinin ardından, muhalefet lideri Maria Corina Machado hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

Maduro ve Venezuela Parlamento Başkanı Jorge Luis Rodriguez, Machado ve muhalefetin başkan adayı Edmundo Gonzalez'in tutuklanması çağrısında bulunarak, bu isimleri "faşist bir komplonun arkasında olmak" ve "Venezuela'da iç savaş başlatmak istemek" ile suçladı. Rodriguez, muhalefeti defalarca Nazilerle kıyasladı.

Siyasi Sığınma Teklif Etti

Karakas Ceza Mahkemesi Başkanı Elsa Janeth Gomez Moreno, bu çağrıların ardından Machado hakkında tutuklama kararını imzaladı. Ancak, Kosta Rika devreye girerek Maria Corina Machado ve Edmundo Gonzalez'e siyasi sığınma teklif etti. Kosta Rika Dışişleri Bakanı Arnoldo Andre Tinoco, “Hem Maria Corina Machado ve Edmundo Gonzalez'e hem de Venezuela'da siyasi zulüm gören herhangi bir kişiye Kosta Rika'da siyasi sığınma hakkı vermeye hazırız” açıklamasında bulundu.

 Protestolarda 2’si Çocuk 11 Kişi Hayatını Kaybedetmişti

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Venezuela’da protestolar patlak verdi. Bu protestolarda 2’si çocuk 11 kişi hayatını kaybederken, 84 kişi yaralandı ve polis 749 kişiyi gözaltına aldı. Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE), pazar günü düzenlenen seçimi Maduro'nun kazandığını duyurdu. Maduro'nun %51.2 oy aldığı seçimde, muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez ise %44.2 oy aldı. Ancak, sandık çıkış anketleri Maduro'nun seçimi kaybettiğini, Gonzalez'in ise seçimin galibi olduğunu gösteriyordu.

Maduro'nun Üçüncü Dönem İçin Tartışmalı Zaferi

Hugo Chavez'in ölümünün ardından Nisan 2013'ten bu yana ülkeyi yöneten Maduro, üçüncü dönem için tartışmalı bir zafer kazandı. Uluslararası toplum, seçimlerin şeffaflığı ve oy sayımında açıklık talep ederek, Venezuela'ya güçlü mesajlar gönderdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depremin yıktığı Hatay'da inşaatlar gece gündüz yükseliyor

Depremin yıktığı Hatay'da inşaatlar gece gündüz yükseliyor