Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Venezuela'da Seçim Protestolarında Ölü Sayısı 11'e Yükseldi

Venezuela'da Seçim Protestolarında Ölü Sayısı 11'e Yükseldi

Venezuela'da devlet başkanı seçim sonuçlarını protesto edenlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Venezuela'da Seçim Protestolarında Ölü Sayısı 11'e Yükseldi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Venezuela'da, devlet başkanlığı seçim sonuçlarını protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Başkent Caracas ve diğer eyaletlerde meydana gelen olaylarda, hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi. Ayrıca, gözaltına alınanların sayısı da 749’a ulaştı.

Protestoların ölü sayısının dağılımı; Caracas’ta 5 kişi, Zulia’da 2 kişi, Yaracuy’da 2 kişi, Aragua ve Tachira’da ise birer kişi olmak üzere toplamda 11 kişi hayatını kaybetti.

Cadde Ve Otoyollara Binlerce Asker Ve Polis Gönderildi

Olayların tırmanması ve kamu mallarına verilen zararlar üzerine, Caracas’ın meydan, cadde ve otoyollarına binlerce asker ve polis gönderildi. Yetkililer, güvenlik güçlerinin aldığı "kararlı" önlemler sayesinde şiddet olaylarının büyük ölçüde kontrol altına alındığını duyurdu. 

Muhalefet Seçim Sonuçlarına Hileli Diyerek Tepki Gönderdi 

Venezuela Seçim Konseyi tarafından açıklanan sonuçlara göre, Nicolas Maduro devlet başkanlığı seçimini yüzde 51,20 oy oranıyla üçüncü kez kazandı. Ancak, seçimlerin ardından muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi'nin verilerini ve sonuçları hileli olarak nitelendirdi. 29 Temmuz'dan itibaren, seçim sonuçlarını protesto edenler meydanlara çıkarak güvenlik güçleriyle çatışmaya başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜRSAB Başkanı Rıza Perçin'den Sosyal Medya Eleştirisi

TÜRSAB Başkanı Rıza Perçin'den Sosyal Medya Eleştirisi