Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Ürdün Kralı II. Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Askeri Gerilimi Önleme Çağrısı

Ürdün Kralı II. Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Askeri Gerilimi Önleme Çağrısı

Ürdün Kralı II. Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Orta Doğu'daki artan askeri gerilimi önlemek için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini vurguladı. İki lider, Gazze'deki çatışmanın genişlemesini engellemeye yönelik ortak bir yaklaşımın önemine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ürdün Kralı II. Abdullah ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Askeri Gerilimi Önleme Çağrısı
KAYNAK: İHA

Ürdün Kralı II. Abdullah ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Orta Doğu'daki artan askeri gerilimin önlenmesi gerektiği ifade edildi. Görüşme, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu ölmesinin ardından bölgedeki tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde yapıldı.

Kral II. Abdullah, görüşme sırasında bölgedeki sükunetin sağlanması ve Gazze'deki çatışmanın genişlemesinin önlenmesi için uluslararası çabaların artırılması gerektiğini vurguladı. Kral Abdullah, bölgesel gerilimin ve İsrail'in tek taraflı eylemlerinin sonlandırılmasının önemine dikkat çekerek, bu durumların bölgede daha fazla şiddete ve gerginliğe yol açabilecek tehlikeli yansımalar doğurabileceğini belirtti.

Gazze Şeridi'ndeki felakete son verilmesi gerektiğini söyledi

Kral Abdullah, Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanması ve Gazze Şeridi'ndeki insani felakete son verilmesi gerektiğini ifade etti. Ürdün'ün, insani yardım sağlama taahhüdünü yinelediğini belirten Abdullah, ayrıca 4 Haziran 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını garanti altına alan iki devletli çözüm temelinde barışa ulaşmak için siyasi bir ufuk oluşturulmasının gerekli olduğunu vurguladı.

'Karşılıklı çıkarlar doğrultusunda koordinasyonun sağlanmalı'

Telefon görüşmesinde, Ürdün ile Fransa arasında çeşitli sektörlerde iş birliğinin artırılması ve karşılıklı çıkarlar doğrultusunda koordinasyonun sağlanması konuları da ele alındı. Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, her iki liderin bölgesel askeri gerilimin artmasının her ne pahasına olursa olsun önlenmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ordu'da Patpat Kazası: 1 Ölü 1 Yaralı

Ordu'da Patpat Kazası: 1 Ölü 1 Yaralı