Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi'nin Tahran Ziyareti: "Mesaj İletmek İçin Gelmedim"

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi'nin Tahran Ziyareti: "Mesaj İletmek İçin Gelmedim"

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Tahran'da İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile bir araya geldi. Safadi, ziyaretinin İsrail ve İran arasında mesaj iletmek amacıyla yapılmadığını belirterek, bölgedeki gerilimin tırmanmaması için çözüm arayışında olduklarını vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi'nin Tahran Ziyareti: "Mesaj İletmek İçin Gelmedim"
KAYNAK: İHA

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İran'ın başkenti Tahran'da, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Safadi, bu ziyaretin İsrail'den İran'a veya tam tersine bir mesaj iletmek amacıyla yapılmadığını vurguladı. Safadi, görüşmede, iki ülke arasındaki anlaşmazlıkların açık ve net bir şekilde ele alınarak karşılıklı çıkarların sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Safadi'nin Tahran ziyareti, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından bölgedeki yüksek tansiyonun arttığı bir dönemde gerçekleştirildi. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, İsrail'in Beyrut'un güneyine saldırısı ve Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Shukr'un öldürülmesi gibi olaylar da bölgedeki gerilimleri artırmış durumda.

Al Jazeera'nın İddiaları ve Safadi'nin Tepkisi

Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera'nın İranlı bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Tahran yönetiminin Safadi'ye iki ayrı mesaj ileteceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların, Safadi'nin İranlı mevkidaşı tarafından yalanlandığını belirten Safadi, Tahran'a İsrail'den İran'a veya tam tersine mesaj iletmek amacıyla gelmediğini tekrar vurguladı. Safadi, bölgedeki gerilimin tırmanmasını önlemek için atılacak ilk adımın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi olması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devlet Okulunda Hamas Propagandası İddiası: Öğrencilere Haniye’nin Konuşması İzletildi

Devlet Okulunda Hamas Propagandası İddiası: Öğrencilere Haniye’nin Konuşması İzletildi