Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Suriye Seçimlerinde Beklenen Galip: Beşar Esad'ın Baas Partisi

Suriye Seçimlerinde Beklenen Galip: Beşar Esad'ın Baas Partisi

Suriye'de iç savaşın patlak vermesinden bu yana yapılan dördüncü genel seçimde, Beşar Esad'ın Baas Partisi zaferle çıktı. Ulusal Birlik listesinin tamamı meclise girmeyi başardı, ancak seçimlerde düşük katılım ve usulsüzlük iddiaları dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suriye Seçimlerinde Beklenen Galip: Beşar Esad'ın Baas Partisi
KAYNAK: Haber Merkezi

Suriye'de iç savaş sırasında gerçekleştirilen dördüncü genel seçimde, Beşar Esad'ın liderliğindeki Baas Partisi önde gelen galip oldu. Ulusal Birlik listesinin tüm üyeleri, 250 üyeli mecliste 185 sandalye kazandı. Kalan 65 koltuk ise bağımsız adaylara ayrıldı. 2020 seçimlerinde 177 sandalye kazanan Esad'ın partisi, bu seçimde gücünü artırdı.

Bin 516 adayın yarıştığı seçimlerde, Ulusal Birlik listesindeki tüm adayların seçilmesi, rekabetin sadece kalan birkaç koltukla sınırlı olduğu eleştirilerini beraberinde getirdi. Suriye Yüksek Seçim Komitesi, seçimlere katılma yeterliliğine sahip 19 milyon kişiden sadece 7 milyon kişinin sandık başına gittiğini ve katılım oranının yüzde 38'de kaldığını açıkladı.

Halep, Lazkiye, Hama ve Deraa gibi bölgelerde mükerrer oy kullanımı ve çeşitli usulsüzlükler yaşandığı iddiaları seçimlerin tekrar edilmesine neden oldu.

Anayasa Değişikliği Planları Olduğu Düşünülüyor

Yeni meclisin, 2028'de görev süresi sona erecek olan Beşar Esad için bir anayasa değişikliği yapma hedefinde olduğu belirtiliyor. Böyle bir değişiklik için 188 oy gerekli olup, bağımsız adayların da genelde Esad'a yakın olduğu biliniyor.

İç savaşın başladığı 2011'den bu yana 500 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve milyonlarca Suriyeli yerinden edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolandırıcılara dikkat!

Dolandırıcılara dikkat!