Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Starbucks'ın küresel satışları düştü

Starbucks'ın küresel satışları düştü

Starbucks'ın küresel satışları, Nisan-Haziran 2024'te yüzde 3 azalarak, zorlu ekonomik koşulların etkisini ortaya koydu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Starbucks'ın küresel satışları düştü
KAYNAK: AA

Starbucks, 30 Haziran'da sona eren mali dönemi üçüncü çeyrek olarak değerlendirdi ve son finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Starbucks'ın küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları, Nisan-Haziran 2024 döneminde %3 azaldı. Şirketin Kuzey Amerika'daki satışları %2, uluslararası satışları ise %7 oranında geriledi.

Gelir Beklentilerin Altında Kaldı

Starbucks'ın toplam net geliri, Nisan-Haziran döneminde %0,6 azalarak 9,11 milyar dolara düştü. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 9,16 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Piyasa beklentileri ise şirketin gelirinin 9,24 milyar dolar olacağı yönündeydi.

Hisse Başına Kar Düşüşte

Starbucks'ın hisse başına karı, geçen yılın Nisan-Haziran döneminde 99 sent iken, bu yıl 93 sente indi. Bu oran, piyasa beklentilerine paralel bir seyir izledi.

İsrail Boykotu Şirketi Olumsuz Etkiledi

Starbucks, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle uluslararası boykot ve protesto kampanyalarından olumsuz etkilendi. Geçen yıl Ekim-Aralık döneminde Orta Doğu'daki mağazalarda yaşanan satış düşüşü, yıllık satış tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye zorlamıştı. Ocak-Mart 2024 döneminde ise geliri %2, küresel satışları ise %4 azalarak 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Zincirleme Kaza: Bir Rehber Hayatını Kaybetti

Manavgat'ta Zincirleme Kaza: Bir Rehber Hayatını Kaybetti