Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Slovenya Filistin'i tanıma kararı aldı

Slovenya Filistin'i tanıma kararı aldı

Slovenya hükümeti, Filistin devletini tanıma kararı alarak, bu kararı parlamentonun onayına sundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Slovenya Filistin'i tanıma kararı aldı
KAYNAK: ANKA

Slovenya Başbakanı Robert Golob, hükümetin Filistin'i tanıma teklifini parlamentoya sunduklarını duyurdu. Golob, parlamentonun yakın bir zamanda toplanarak bu konuda karar vereceğini ifade etti.

Parlamentonun Onayı Bekleniyor

Tanıma kararının yürürlüğe girmesi için parlamentonun onayı gerekiyor. İktidar koalisyonu, 90 üyeli Meclis'te çoğunluğa sahip olduğundan, oylamanın olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Uluslararası Tepkiler ve Süreç

Slovenya hükümetinin bu kararı, İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin devletini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun şekilde tanımasından sadece iki gün sonra geldi. Başbakan Golob, İsrail'in Refah'a yönelik son saldırılarına tepki olarak süreci hızlandırdıklarını belirtti.

Avrupa Birliği'nde Yeni Bir Üye

Parlamentonun onayı halinde, Slovenya, 27 üyeli Avrupa Birliği'nde Filistin devletini resmi olarak tanıyan 10. ülke olacak. Norveç, Avrupa Birliği üyesi olmamakla birlikte, dış politikasını genellikle AB ile uyumlu şekilde yürütüyor.

Filistin'i Hangi Ülkeler Tanıdı?

İsveç, 2014 yılında Filistin'i tanıyan ilk Avrupa Birliği ülkesi olmuştu. İspanya, İrlanda, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Romanya da Filistin'i resmen tanıyan ülkeler arasında yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PS5 Pro ne zaman çıkacak?

PS5 Pro ne zaman çıkacak?