Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Şeriat Adası : Şeyh Yaser el-Habib ve Müritleri İskoçya'da Bir AdaSatın Almak İstiyor

Şeriat Adası : Şeyh Yaser el-Habib ve Müritleri İskoçya'da Bir AdaSatın Almak İstiyor

Kuveytli Şeyh Yaser el-Habib, İskoçya'da bir 'şeriat adası' kurma planlarıyla dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şeriat Adası : Şeyh Yaser el-Habib ve Müritleri İskoçya'da Bir AdaSatın Almak İstiyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Kuveyt'ten Birleşik Krallık'a gelen Şeyh Yaser el-Habib, kendi ülkesinde aşırıcılığı yaydığı gerekçesiyle 10 yıl hapis yattıktan sonra, İskoçya'da yeni bir proje ile gündemde. El-Habib, İskoçya'nın batı kıyısında yer alan Torsa adasını satın almak için görüşmelerde bulunuyor.

The Daily Mail gazetesine göre, 45 yaşındaki el-Habib, bu adada askeri tarzda eğitim kampları düzenlemeyi ve kendi organizasyonuna bağlı okullar, hastaneler ve camiler inşa etmeyi hedefliyor.

Atlantic Council adlı Amerikan düşünce kuruluşunda çalışan Sarah Zaaimi, el-Habib'in planları hakkında, "Kendi orduları, adalet sistemleri, okulları ve hastaneleri olacak." dedi. Zaaimi, bu durumun egemenlik kavramını zorladığını belirtti.

Destekçilerinden Bağış İstedi

Son dönemde yayımlanan bir videoda, Şeyh Yaser el-Habib, destekçilerinden adayı satın almak için 3,5 milyon sterlin bağış yapmalarını istedi. El-Habib, müritlerine ve dünyanın her yerinden Müslümanlara yeni vatanlarında yaşamak için vize vereceğini vaat etti. “Eğer İmam'ın bayrağı altında özgür yaşamak istiyorsanız, beklenen mehdi'yi hatırlatan her şeyin olduğu özel bir vatanda yaşamak istiyorsanız, bu projeyi destekleyin." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Sigorta 2024'te 100 milyar lira prim hedefliyor

Türkiye Sigorta 2024'te 100 milyar lira prim hedefliyor