Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Putin'den ABD'nin Almanya'ya Füze Yerleştirme Kararına Tepki: 'Soğuk Savaş'ı Hatırlatıyor'

Putin'den ABD'nin Almanya'ya Füze Yerleştirme Kararına Tepki: 'Soğuk Savaş'ı Hatırlatıyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli Tomahawk füzeleri yerleştirme kararının Soğuk Savaş dönemini hatırlattığını belirtti. Putin, bu adımın Rusya'nın da Batı'yı vurma mesafesinde benzer füzeler konuşlandırmasına yol açabileceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Putin'den ABD'nin Almanya'ya Füze Yerleştirme Kararına Tepki: 'Soğuk Savaş'ı Hatırlatıyor'
KAYNAK: Haber Merkezi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Almanya'ya Tomahawk uzun menzilli füzeleri yerleştirme kararı hakkında sert açıklamalarda bulundu. St. Petersburg'da Rusya Donanma Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada Putin, bu durumun Soğuk Savaş olaylarını hatırlattığını ve Rusya'nın benzer adımlar atabileceğini ifade etti.

Putin, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli füzeler yerleştirme kararının, nükleer başlık taşıyabilecek bu tür füzelerin Rusya topraklarına ulaşma süresinin yaklaşık 10 dakika olacağını belirtti. Reuters'in haberine göre, Putin, "ABD'nin Avrupa ve diğer bölgelerdeki uydularının eylemlerine karşılık olarak önlemler alacağız" dedi.

Nükleer Kapasiteli Füze Üretimi

Putin, ABD'nin gerilimi tırmandırdığını savunarak, ABD'nin Danimarka ve Filipinler'e Typfon füze sistemleri sevk ettiğini hatırlattı. Putin, ABD'nin mevcut planlarını NATO'nun 1979'da Pershing II balistik füzelerini Batı Avrupa'ya konuşlandırma kararı ile kıyasladı. O dönemdeki Sovyetler Birliği liderleri, bu adımı Sovyetler'i yok etme planının bir parçası olarak değerlendirmişti.

Orta ve Kısa Menzilli Füzeler

Putin, orta menzilli Pershing Amerikan füzelerinin Avrupa'da konuşlandırılmasını Soğuk Savaş olaylarına benzetti. Rusya'nın da orta ve kısa menzilli nükleer kapasiteli füze üretimine devam edebileceğini belirten Putin, ABD'nin benzer füzeleri Avrupa ve Asya'ya yerleştirdikten sonra nereye konuşlandırılacaklarını değerlendireceklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hollanda’da Süresiz Oturum Talebinde Bulunan Türk Vatandaşlarına Uyum Sınavı Zorunluluğu

Hollanda’da Süresiz Oturum Talebinde Bulunan Türk Vatandaşlarına Uyum Sınavı Zorunluluğu