Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Paris'te Binlerce Kişi Aşırı Sağa Karşı Sokağa Döküldü

Paris'te Binlerce Kişi Aşırı Sağa Karşı Sokağa Döküldü

Paris'te medya, dernekler ve sendikaların düzenlediği geniş katılımlı protestoda aşırı sağa karşı durma çağrısı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, Ulusal Birlik Partisi'ne karşı sloganlar attı ve demokratik değerleri savunma çağrısında bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Paris'te Binlerce Kişi Aşırı Sağa Karşı Sokağa Döküldü
KAYNAK: İHA

Fransa'nın başkenti Paris'te, medya, dernekler ve sendikaların öncülüğünde gerçekleştirilen büyük çaplı bir protesto gösterisi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, aşırı sağın yükselişine karşı durma çağrısında bulundu.

Gösteride toplanan kalabalık, yaklaşan erken genel seçimler öncesinde yükselişte olan Ulusal Birlik Partisi'ne (Rassemblement National) karşı sloganlar attı. "Bugün buradaysak, umudumuz olduğu içindir" sloganıyla düzenlenen protestoda, birçok sanatçı ve entelektüel de konuşma yaptı.

Sanatçılar ve Entelektüellerden Çağrı

Gösteriye katılan Alice Diop ve Anna Mouglalis gibi tanınmış isimler, aşırı sağa karşı durma çağrısında bulundu. Sivil toplum, siyaset ve kültür dünyasından gelen konuşmacılar, vatandaşları aşırı sağ tehdidine karşı demokratik değerleri savunmaya davet etti.

Ülke Çapında 58 Yeni Protesto Noktası

Fransa'nın önde gelen işçi sendikası CGT, sol koalisyon Yeni Halk Cephesi'ne (Nouveau Front Populaire) destek verme kararı aldı. Sendikalar, ülke genelinde 58 yeni protesto noktası belirlediğini duyurdu. Fransa'nın dört bir yanında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen protestolar, geniş katılımla sürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de yeni iller belirlendi: 82 - 83 - 84 plaka yolda

Türkiye'de yeni iller belirlendi: 82 - 83 - 84 plaka yolda