Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Orban'ın Partisi Avrupa için Vatanseverler İttifakı AP'de Grup Kurma Yetkisini Kazandı

Orban'ın Partisi Avrupa için Vatanseverler İttifakı AP'de Grup Kurma Yetkisini Kazandı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın liderliğindeki "Avrupa için Vatanseverler" ittifakı, Avrupa Parlamentosu'nda yeni bir grup kurmak için gerekli şartları sağladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orban'ın Partisi Avrupa için Vatanseverler İttifakı AP'de Grup Kurma Yetkisini Kazandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın liderliğindeki "Avrupa için Vatanseverler" ittifakı, Avrupa Parlamentosu'nda yeni bir grup kurmak için gerekli şartları sağladı. Bu ittifak, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından, en az 23 milletvekilini bir araya getirerek resmi olarak tanınmayı bekliyor. Orban'ın partisi Fidesz, mevcut aşırı sağ gruplar Kimlik ve Demokrasi (ID) ile Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler (ECR) gruplarına katılmayarak, yeni bir aşırı sağ grup oluşturma yolunda adımlar attı.

Orban, Avusturya Özgürlük Partisi Genel Başkanı Herbert Kickl ve Çekya'nın eski Başbakanı Andrej Babis'in desteğiyle gerekli milletvekili sayısını tamamladı. Bu destekler, Orban'ın Avrupa Birliği dönem başkanlığı görevini devralmasının hemen ardından geldi. Portekiz'den Chega Partisi, İspanya'dan Vox, Danimarka Halk Partisi, Belçika'nın Vlaams Belang ve Hollanda'dan Özgürlük Partisi, Orban'ın ittifakına resmi olarak katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Altıntaş Mahallesi'nde İnşaat Alanında Konteyner Yangını

Antalya Altıntaş Mahallesi'nde İnşaat Alanında Konteyner Yangını