Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Nevada Hapishanesinde Kavga: 3 Mahkum Öldü 9 Yaralı

Nevada Hapishanesinde Kavga: 3 Mahkum Öldü 9 Yaralı

ABD’nin Nevada eyaletindeki Ely Eyalet Hapishanesi'nde çıkan kavgada 3 mahkum hayatını kaybetti, 9 mahkum yaralandı. Nevada Valisi kavganın çete bağlantılı olduğunu açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nevada Hapishanesinde Kavga: 3 Mahkum Öldü 9 Yaralı
KAYNAK: İHA

ABD’nin Nevada eyaletinin Ely şehrindeki maksimum güvenlikli Ely Eyalet Hapishanesi'nde çıkan kavgada 3 mahkum yaşamını yitirdi, 9 mahkum ise yaralandı. Kavga, hapishanedeki yüksek güvenlikli ortamda büyük bir kaosa neden oldu.

Nevada Valisi Joe Lombardo, kavganın çete bağlantılı olduğunu belirtti. Ancak, kavganın tam olarak nasıl başladığına dair yetkililer henüz ayrıntılı bir bilgi paylaşmadı. ABD basınında çıkan haberlerde, hastaneye kaldırılan 9 mahkumun bıçaklandığı bildirildi. Ölen üç mahkumdan ikisinin Connor Brown (22) ve Zackaria Luz (43) olduğu açıklandı. Luz, tutuklandığında Aryan Savaşçıları (Aryan Warriors) çetesinin liderlerinden biri olarak tanımlanmıştı.

Ziyaretler Süresiz Olarak İptal Edilmişti

Olay sonrası, Nevada Ceza İnfaz Kurumu eyalet genelindeki tüm hapishanelerde ziyaretlerin süresiz olarak iptal edildiğini duyurdu. Ely Eyalet Hapishanesi, geçtiğimiz yıllarda yiyecek yetersizliği ve güvensiz şartları protesto eden mahkumların açlık grevine sahne olmuştu.

Nevada eyaletinde bu yıl genelinde 21, Ely Eyalet Hapishanesi’nde ise 2 ölüm vakası yaşandı. Ely Eyalet Hapishanesi, 1.183 mahkum kapasitesine sahip olup, 400 personeli bulunmaktadır. Hapishanede halen 60 ölüm cezasına çarptırılmış mahkum yer almakta. Nevada eyaletinde 2006 yılından bu yana ölüm cezası infaz edilmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SGK duyurdu zam geldi: 857 TL oldu!

SGK duyurdu zam geldi: 857 TL oldu!