Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Mısır Piramitlerinin İnşası Hakkında Yeni Teori Nasıl İnşa Edildiği Bulunmuş Olabilir

Mısır Piramitlerinin İnşası Hakkında Yeni Teori Nasıl İnşa Edildiği Bulunmuş Olabilir

Yeni bir çalışma, Mısır piramitlerinin inşasında su gücünün kullanılmış olabileceğini öne sürdü. Bu teori, piramitlerin inşasına dair geleneksel görüşlere meydan okuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mısır Piramitlerinin İnşası Hakkında Yeni Teori Nasıl İnşa Edildiği Bulunmuş Olabilir
KAYNAK: Haber Merkezi

Büyük Piramitler'in nasıl inşa edildiğine dair asırlık tartışmalar yeni bir dönemece girmiş olabilir. Public Library of Science dergisinde yayınlanan yeni bir çalışma, Mısırlıların piramitleri inşa etmek için su gücünü kullanmış olabileceğini öne sürdü.

Yaklaşık 4 bin 500 yıl önce inşa edilen Zoser Piramidi'nin, su gücüyle çalışan birleşik bir hidrolik asansör sistemi kullanılarak inşa edildiği iddia ediliyor. Çalışmanın yazarları, eski Mısırlıların piramitlerin inşasında yakındaki kanallardan yararlanmış olabileceğini belirtiyor. Bu, dönemin Mısırlılarının ekinleri sulamak için kanalları kullanmasına benzer bir yaklaşım.

Önceki teoriler, piramitlerin inşasında rampa ve kaldıraç sistemlerinin kullanıldığını öne sürüyordu. Ancak bu yeni teori, inşaat sürecinde su gücünün rolünü vurguluyor. Araştırmacılar, Zoser Piramidi yakınındaki kanallardan gelen suyu arıtan ve akışını düzenleyen bir su filtreleme ve hidrolik sisteminin kanıtlarını bulduklarını bildiriyor.

Su Gücünün İnşaatta Kullanımı

Yeni çalışmaya göre, Zoser Piramidi bir su havzasının aşağısına inşa edilmiş olabilir. Ayrıca, Zoser Piramidi'ne yakın Gisr el-Mudir muhafazasının, büyük bir tortu tuzağı olarak işlev görebileceği düşünülüyor. Bu açık kontrol barajı, suyun akışını düzenleyerek piramidin inşasında kullanılmış olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Günübirlik Kiralama Denetimi: 29 İşletmeye Ceza

Antalya'da Günübirlik Kiralama Denetimi: 29 İşletmeye Ceza