Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Maduro Ellerindeki Tutanakları Yüksek Mahkeme'ye Teslim Edecek

Maduro Ellerindeki Tutanakları Yüksek Mahkeme'ye Teslim Edecek

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçimle ilgili ellerindeki tüm tutanakları 9 Ağustos’ta Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi’ne teslim edeceğini duyurdu. Seçim sonuçlarını reddeden adayların mahkemeye çağrıldığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maduro Ellerindeki Tutanakları Yüksek Mahkeme'ye Teslim Edecek
KAYNAK: AA

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ellerindeki tüm tutanakları Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi’ne (TSJ) teslim edeceğini açıkladı. Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’ten destekçilerine seslenirken, TSJ'nin kendisine gönderdiği davetin ardından, 9 Ağustos Cuma günü tüm tutanakları mahkemeye teslim edeceğini belirtti.

Maduro, seçimde yarışan diğer adaylardan da aynı adımı atmaları gerektiğini ifade ederek, “Cuma günü mahkemeye gitmem gerekiyor ve mahkemenin bana yönelteceği tüm soruları cevaplayacağım. Elimizdeki tutanakların yüzde 100'ünü teslim edeceğimizden eminim ve arkadaşlarımdan bunu hazırlamasını istedim. Umarım tüm adaylar, ellerindeki belgeleri mahkemeye sunar. Hangi adaylar katılmayacak göreceğiz,” dedi.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, seçimde yarışan bazı adaylar TSJ’ye gitmişken, muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez henüz mahkemeye başvurmadı. TSJ Başkanı Caryslia Rodriguez, adayların resmi seçim sonuçlarını tasdik ettirmek için mahkemeye çağrıldığını ve gelmeyenler hakkında hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

51,20 Oy Oranıyla Üçüncü Kez Kazandığını Açıklamıştı

Venezuela Seçim Konseyi, 29 Temmuz'da Devlet Başkanı Maduro’nun seçimleri yüzde 51,20 oy oranıyla üçüncü kez kazandığını açıklamıştı. Muhalefet koalisyonu adayı Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddettiklerini duyurmuştu.

WhatsApp’a "Casusluk" Suçlaması Yapmıştı

Maduro, Caracas’ta balıkçılık ve tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelirken, WhatsApp uygulamasına casusluk suçlamasında bulundu. Maduro, WhatsApp’ın Venezuela’da sahip olduğu listeyi Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçılarına teslim ettiğini öne sürdü ve uygulamanın psikolojik savaş yürüttüğünü iddia etti.

Venezuelalılara, WeChat ve Telegram gibi alternatif uygulamaları kullanmalarını öneren Maduro, “İnsanlara gönüllü olarak WhatsApp'tan çıkmalarını ve diğer ağlara geçmeleri çağrısında bulundum,” dedi.

Maduro Gonzalez’i Suçlu ve Faşist Olarak Nitelendirmişti

Maduro, muhalefet koalisyonu adayı Gonzalez’i “suçlu ve faşist” olarak nitelendirerek, seçimlerin yapıldığı günden bu yana bir grup genci ortalığı yakması için gönderdiğini ancak kendisinin saklandığını söyledi. Ayrıca, Gonzalez’i eski muhalif lider Juan Guaido'dan daha kötü olarak değerlendirdi.

Maduro, sağcıları Venezuela'nın anayasal kurumlarına karşı “faşist darbe” yapmakla suçladı ve canlı yayında WhatsApp’ı telefonundan sildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Filistin Vergi Gelirlerinin Transferini Üstlenen Norveç ile Anlaşmayı İptal Etti

İsrail Filistin Vergi Gelirlerinin Transferini Üstlenen Norveç ile Anlaşmayı İptal Etti