Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kuzey İrlanda'da Cami Saldırısına İlişkin Bir Kişi Gözaltına Alındı

Kuzey İrlanda'da Cami Saldırısına İlişkin Bir Kişi Gözaltına Alındı

Kuzey İrlanda'da camiye yapılan molotofkokteyli saldırısının ardından bir kişi gözaltına alındı. Olay, aşırı sağcı şiddet eylemleriyle ilişkilendiriliyor ve ülke genelindeki şiddet olayları artış gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuzey İrlanda'da Cami Saldırısına İlişkin Bir Kişi Gözaltına Alındı
KAYNAK: AA

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ın doğusundaki Newtownards kasabasında bulunan camiye yönelik cumartesi günü gerçekleştirilen saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı. Saldırı, camiye molotofkokteyli atılması ve duvara grafiti çizilmesi şeklinde gerçekleşti.

Kuzey İrlanda polisinin açıklamasına göre, saldırıyı soruşturan dedektifler, iki evde yapılan aramanın ardından 42 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli, kundaklama girişimi, molotofkokteyli bulundurma ve gözdağı verme suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Polis, olayı ırkçı motifli bir nefret suçu olarak değerlendirdiklerini belirtti.

30 Temmuz'dan Bu Yana Müslümanlar Hedef Alınıyor

Kuzey İrlanda'daki bu saldırı, İngiltere genelinde aşırı sağcıların neden olduğu şiddet olaylarının bir parçası olarak görülüyor. İngiltere'de 30 Temmuz'dan bu yana Müslümanlar ve Müslüman kurumları hedef alınmakta. Bu dönemde Southport kentinde yaşanan bir saldırı, aşırı sağcı şiddeti tetikleyerek ülke geneline yayılmasına neden oldu.

483 Kişi Gözaltına Alındı

Son yaşanan olaylar sonucunda, İngiltere genelinde 483 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 149'u mahkemeye çıkarıldı. Aşırı sağcı grupların polisle ve karşıt görüşteki bireylerle çatıştığı, çeşitli yerlere zarar verdiği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Uraloğlu Çukurova Havalimanı'nın ilk uçuş verilerini paylaştı

Bakan Uraloğlu Çukurova Havalimanı'nın ilk uçuş verilerini paylaştı