Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kaliforniya'yı Vuran Şiddetli Fırtına: Ölümler ve Büyük Hasar

Kaliforniya'yı Vuran Şiddetli Fırtına: Ölümler ve Büyük Hasar

Kaliforniya'yı vuran güçlü bir fırtına, sel, toprak kayması ve elektrik kesintilerine neden olarak üç kişinin ölümüne ve büyük hasara yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaliforniya'yı Vuran Şiddetli Fırtına: Ölümler ve Büyük Hasar
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Kaliforniya'yı vuran güçlü bir fırtına, sel, toprak kayması ve elektrik kesintilerine neden olarak üç kişinin ölümüne ve büyük hasara yol açtı. Görgü tanıkları, enkazların arasında buzdolapları ve piyanoların sokaklarda aktığını belirtti.

Yetkililer, fırtına nedeniyle 130'dan fazla sel olayına müdahale ettiklerini ve birçok kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini açıkladılar. Rekor kıran yağışlar ve hayati tehlike oluşturan sel baskınlarının devam etmesi beklenirken, vali sekiz ilçede olağanüstü hal ilan etti. Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, vatandaşlara güvende kalmaları ve yollardan uzak durmaları çağrısında bulunarak, "Evinizden yalnızca kesinlikle gerekliyse çıkın" dedi. Toprak kaymaları, San Francisco ve çevresinde de yaşandı. Sacramento Vadisi'nde biri, Santa Cruz County'de biri olmak üzere üç kişi, ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Kurtarma ekipleri 19 tekne sahibine yardım etti

Aynı fırtına, çevre bölgelerde yoğun kar yağışına da neden oldu. Las Vegas yakınlarındaki bir kayak merkezine çığ düştü, ancak yaralanma olmadı. 16 bölge sakini, Hollywood Hills'teki evlerinden zorla tahliye edildi. Los Angeles'ın Bel Air ve Beverly Hills mahallelerinde de büyük hasar meydana geldi. San Bernardino'da bir baba, anne ve kızı, arabalarından inerek yükselen sel sularından kaçmak için ağaca tırmandı. Kıyıdaki kurtarma ekipleri, Long Beach yakınındaki kayalıklarda mahsur kalan 19 tekne sahibine yardım etti, çünkü şiddetli rüzgarlar nedeniyle teknelerinin direği kırılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 6 Şubat Paylaşımı

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 6 Şubat Paylaşımı