Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kaliforniya Orman Yangınları: 350 Bin Dönümden Fazla Alan Yandı

Kaliforniya Orman Yangınları: 350 Bin Dönümden Fazla Alan Yandı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde etkili olan orman yangınlarında 350 bin dönümden fazla alan yanarken, 134 bina küle döndü

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kaliforniya Orman Yangınları: 350 Bin Dönümden Fazla Alan Yandı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde etkili olan orman yangınlarında 350 bin dönümden fazla alan yanarken, 134 bina küle döndü. Yangınlar, eyalet tarihinde kayda geçen en büyük 7. orman yangınları olarak belirtiliyor.

24 Temmuz'da Kaliforniya'nın kuzeyindeki Chico kenti yakınlarında başlayan yangınlar, kuvvetli rüzgarların etkisiyle Butte ve Tehama bölgelerine yayıldı. Yerel itfaiye yetkilileri, yangınlara müdahale etmeyi sürdürüyor. Kaliforniya Orman ve Yangından Koruma Departmanından (Cal Fire) yapılan açıklamaya göre, yangınların sadece yüzde 10'luk kısmı kontrol altına alınmış durumda.

2 Bin 500 İtfaiye Personeli Müdahale Ediyor

Yaklaşık 2 bin 500 itfaiye personeli yangınla mücadelede görev alıyor. Yangınlar nedeniyle 134 bina yandı ve 4 bin 200 kadar bina tehlike altında bulunuyor. Yangınların bölgedeki meskenler ile altyapıda ciddi hasar bıraktığı belirtildi.

Olağanüstü Hal İlan Edildi

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, yangınlardan etkilenen bölgeler için olağanüstü hal ilan etti. Eyalet yetkilileri, yangının, Ronnie Dean Stout adlı bir kişinin yanan bir aracı kurumuş çalılarla dolu bir çukura itmesiyle başladığını ve şüphelinin bu gerekçeyle gözaltına alındığını ifade etti. Stout'un kundaklama suçlamasıyla karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Kanada'da da Ynagınlar Devam Ediyor

Kanada'da da benzer şekilde orman yangınları etkili oluyor. Parks Canada yetkililerinden Landon Shepherd, ülkenin batısındaki Alberta eyaletine bağlı Jasper bölgesinde etkili olan orman yangınlarının aylarca sürebileceğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor Teknik Direktörü Alex De Souza Antrenmanda Şov Yaptı

Antalyaspor Teknik Direktörü Alex De Souza Antrenmanda Şov Yaptı