Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya'da Kızarmış Yılan Balığı Yiyen Bir Kişi Öldü 150'den Fazla Kişi Hastalandı

Japonya'da Kızarmış Yılan Balığı Yiyen Bir Kişi Öldü 150'den Fazla Kişi Hastalandı

Tokyo'daki bir restoran zincirinde satılan kızarmış yılan balığından sonra bir kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 150 kişi hastalandı. Restoranın faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya'da Kızarmış Yılan Balığı Yiyen Bir Kişi Öldü 150'den Fazla Kişi Hastalandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Tokyo yakınlarındaki Yokohama'da bulunan Keikyu isimli restoran zincirinde satılan kızarmış yılan balığı, büyük bir sağlık krizine yol açtı. Yetkililer, restoranın market bölümünde satılan yılan balığını yedikten sonra bir kişinin öldüğünü ve yaklaşık 150 kişinin hastalandığını bildirdi.

Yokohama şehir sağlık merkezi, 90 yaşlarındaki bir kadının semptomlar gösterdikten sonra yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ancak kadının ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi için araştırmaların sürdüğü vurgulandı. Hastalanan diğer kişilerin ise kusma ve ishal gibi belirtiler gösterdiği bildirildi.

Restoran Açıklama Yaptı

Keikyu restoranı, mağazada bin 700'den fazla porsiyon ızgara yılan balığının satıldığını duyurdu. Restoran yetkilileri, bazı aşçıların yemek hazırlarken plastik eldiven takmadığını kabul etti. Bu durumun, sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.

Faaliyetler Durduruldu

Soruşturmanın tamamlanmasına kadar, restoranın ve market bölümünün faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Keikyu yetkilileri, soruşturma sonuçlarına göre gerekli önlemleri alacaklarını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri uygulayacaklarını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yolcu Dolu İki Uçak Çarpıştı

Yolcu Dolu İki Uçak Çarpıştı