Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İtalya'da Yoğun Yağışlar Sel ve Toprak Kaymalarına Yol Açtı: 2 Kişi Kayboldu

İtalya'da Yoğun Yağışlar Sel ve Toprak Kaymalarına Yol Açtı: 2 Kişi Kayboldu

İtalya'da yoğun yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 2 kişi kayboldu. Campania Bölgesi'nde etkili olan olaylarda evler ve iş yerleri su altında kaldı, bazı sürücüler mahsur kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtalya'da Yoğun Yağışlar Sel ve Toprak Kaymalarına Yol Açtı: 2 Kişi Kayboldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İtalya'nın kuzey ve orta bölgelerinde son iki gündür etkili olan yoğun yağışlar, sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Campania Bölgesi'nde bulunan San Felice a Cancello'ya bağlı Talanico beldesinde, öğleden sonra başlayan yağışların ardından büyük bir toprak kayması yaşandı. Bu olayda, bir kişi ve yaşlı annesi kayboldu.

İtfaiye ve güvenlik güçleri kaybolan kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Campania Bölgesi'ndeki bazı ev ve iş yerlerinin su basmış olduğu, sürücülerin araçlarıyla yollarda mahsur kaldığı ve bazı bölgelerde toprak kayması olaylarının meydana geldiği görülüyor.

Avellino ve Irpinia kentlerinde sağanak nedeniyle şehir merkezlerinde sel oluştu. Avellino'da itfaiye ekipleri, sel nedeniyle mahsur kalan 12 yaşındaki bir çocuğu kurtardı ve bazı sakinleri evlerinden tahliye etti. Kentlerde maddi hasar meydana gelirken, bölge halkı çamuru temizleme ve suları tahliye etme çalışmaları yapıyor.

Başbakanlık Sivil Savunma Uyarısı ve Havalimanı Sorunları

İtalya Başbakanlık Sivil Savunma Departmanı, önceki gün 10 vilayete yönelik risk uyarısında bulunmuştu. Pazartesi günü Milano Malpensa Havalimanı'nda bazı terminalleri su basmış ve yaklaşık 27 uçuş başka havalimanlarına yönlendirilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İdris Şahin'den AKP İktidarına Sert Eleştiri

İdris Şahin'den AKP İktidarına Sert Eleştiri