Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrailli Emekli Generalden Kritik Açıklama: ABD Desteği Olmadan Bölgesel Savaşa Giremez

İsrailli Emekli Generalden Kritik Açıklama: ABD Desteği Olmadan Bölgesel Savaşa Giremez

İsrailli emekli general Yitzhak Brik, İran ve Hizbullah'a yönelik olası bir önleyici saldırının İsrail'i bölgesel savaşa sürükleyeceğini ve Tel Aviv'in ABD desteği olmadan bu savaşı yürütemeyeceğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrailli Emekli Generalden Kritik Açıklama: ABD Desteği Olmadan Bölgesel Savaşa Giremez
KAYNAK: AA

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, İsrail’in İran ve Hizbullah’a yönelik herhangi bir önleyici saldırısının, bölgesel bir savaşa yol açabileceğini ve Tel Aviv’in bu savaşı ABD desteği olmadan sürdüremeyeceğini belirtti.

Kanal 12 televizyonunun internet sitesinde yayımlanan yazısında Brik, İsrail’in bölgesel bir savaşa doğru hızla ilerlediğini ve bu sürecin tamamen ABD desteğine bağımlı olduğunu ifade etti. Brik, "Geçtiğimiz günlerde bazı kişilerin İran ve Hizbullah’a karşı önleyici bir saldırı düzenlenmesi gerektiğini söylediklerini duyduk. Ne yazık ki bu kişiler, Hizbullah ve İran’a yönelik herhangi bir önleyici saldırının derhal bölgesel bir savaşa yol açacağını hesaba katmıyorlar," dedi.

İsrail Ordusunun Kapasitesi

Brik, İsrail’in önleyici bir saldırı başlatması durumunda, yerleşim yerleri, enerji santralleri, gaz istasyonları ve askeri üslerin her gün binlerce roket ve dron saldırısına maruz kalacağını belirtti. "İsrail ordusunun, kendi başına ne bölgesel bir savaşa yanıt verecek, ne ulusal alt yapısını savunacak ne de İran, Hizbullah ve vekillerini yenecek bir gücü var," şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bölgesel Savaşa Girme Olasılığı Kesin Değil

Brik, İran ve Hizbullah’a yönelik herhangi bir önleyici saldırının kesin olarak bölgesel savaşa yol açacağını, ancak İran ve Hizbullah’tan gelen yanıtın hafif olması durumunda bölgesel savaşa girme olasılığının kesin olmadığını açıkladı. Brik, İsrail ordusunun tek başına bölgesel bir savaşla baş edemeyeceğini ve ABD’nin yardımına ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

'Biden Netanyahu'yu Dinlemezse Muhtemel Savaşta Yalnız Kalacak'

Brik, ABD Başkanı Joe Biden'in, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya önleyici bir saldırı başlatmasını engellediğini ve ABD'nin onayı olmadan böyle bir adım atılması durumunda İsrail’in yanında durmayacaklarını söylediğini belirtti. "Tahminim, Biden'ın Netanyahu'ya Hizbullah ve İran kırmızı çizgiyi aşarsa kapsamlı bir bölgesel savaşa yol açacak olsa bile ABD'nin İsrail'le beraber İran ve Hizbullah'ın askeri ve ekonomik hedeflerine şiddetli saldırı başlatacağını söyledi. Ancak Netanyahu Biden'i dinlemezse muhtemel bir savaşta yalnız kalacağız," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maduro Ellerindeki Tutanakları Yüksek Mahkeme'ye Teslim Edecek

Maduro Ellerindeki Tutanakları Yüksek Mahkeme'ye Teslim Edecek