Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Ordusu Han Yunus'taki Bazı Bölgelerin Tahliye Edilmesi Çağrısında Bulundu

İsrail Ordusu Han Yunus'taki Bazı Bölgelerin Tahliye Edilmesi Çağrısında Bulundu

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki bazı mahallelerin boşaltılması için çağrı yaptı. Bölge sakinlerinden güvenli bölgelere gitmeleri istendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Ordusu Han Yunus'taki Bazı Bölgelerin Tahliye Edilmesi Çağrısında Bulundu
KAYNAK: AA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentindeki bazı bölgelerin boşaltılması gerektiğini duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinlilerden özellikle "Karara 3" ve "Satr" bölgelerini terk etmelerini istedi. Adraee, bu bölgelerden Hamas ve diğer örgütlerin İsrail'e füze fırlattığını iddia ederek, sivillerin güvenli bölgelere gitmesini önerdi.

Adraee, daha önce de Han Yunus’un 10’dan fazla mahallesinin boşaltılmasını talep etmişti. İsrail’in bu yöndeki çağrıları, bölgede yaşayan sivil halkın güvenliğini sağlamaya yönelik bir tedbir olarak sunulsa da, yerel ve uluslararası kuruluşlar Gazze Şeridi’nde güvenli bir yerin kalmadığını belirtiyor.

7 Ekim'den Bu Yana  Birçok Filistinli Defalarca Yerinden Edildi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle, birçok Filistinli defalarca yerinden edilmek zorunda kaldı. Yerlerinden edilenlerin bir kısmı yakınlarının yanına sığınırken, bir kısmı ise sokaklarda, okullarda ya da park gibi alanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Gazze’deki alt yapı ve temel hizmetlerin tamamen çökmesiyle birlikte, salgın hastalıklar da ciddi bir tehdit haline geldi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'ne göre, 7 Ekim’den bu yana 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde zorla yerlerinden edilenlerin sayısı iki milyona ulaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meltem Sancısı Sürüyor! İşletmeler Sessiz

Meltem Sancısı Sürüyor! İşletmeler Sessiz