Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Medyası: Hamas'ın Sinvar'ı Seçmesi İsrail'e Mesaj Veriyor

İsrail Medyası: Hamas'ın Sinvar'ı Seçmesi İsrail'e Mesaj Veriyor

İsrail medyası, Hamas'ın Sinvar'ı Siyasi Büro Başkanlığına seçmesinin, Hamas liderliğinin hala güçlü olduğunu ve İsrail'in suikast hedeflerinin başarısız olduğunu gösterdiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Medyası: Hamas'ın Sinvar'ı Seçmesi İsrail'e Mesaj Veriyor
KAYNAK: AA

İsrail devlet televizyonu KAN, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanlığına Yahya Sinvar'ın seçilmesinin "sürpriz" olduğunu ve bu durumun İsrail'e "Hamas liderliğinin hala güçlü olduğu" mesajını verdiğini bildirdi. KAN'ın Arap İşleri ve Orta Doğu Muhabiri Roi Kais, eski Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından Sinvar'ın bu pozisyona getirilmesinin beklenmedik bir gelişme olduğunu ifade etti.

Sinvar'ın Hamas'ın Gazze'deki Siyasi Büro Başkanı olduğunu ve 7 Ekim'deki saldırıların "mimarlarından biri" olduğunu belirten Kais, bu seçimin İsrail'e Sinvar'ın hayatta olduğunu, Gazze'deki Hamas liderliğinin hala mevcut ve güçlü olduğunu gösterdiğini söyledi.

'İsrail'in liderleri ve sorumluları öldürme hedefleri başarısız oldu'

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin Orta Doğu İşleri Analisti Ehud Yaari, Sinvar'ın Hamas içindeki konumunu teyit eden bir anlam taşıdığını belirtti. Sinvar'ın Hamas'ın diğer üyeleriyle iletişim zorlukları yaşadığı gerekçesiyle seçilmesinin "şu aşamada pratik bir anlamının olmadığını" ileri sürdü.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise Sinvar'ın seçilmesinin "İsrail ve onu destekleyen ABD ile müttefiklerine, Hamas'ın kararlarında birlik içinde, ilkelerinde sağlam ve kararlı olduğu yönünde güçlü bir mesaj" olduğu ifade edildi. Ayrıca, Sinvar'ın seçilmesinin İsrail'in "liderleri ve sorumluları öldürmeye yönelik hedeflerinin başarısız olduğunu" gösterdiği kaydedildi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Sinvar'ın oy birliğiyle seçilmesinin, Hamas'ın birlik içinde ve karşı karşıya kaldığı tehlikelerin farkında olduğunu teyit ettiğini söyledi. Hamdan, bu adımın, İsrail'in suikast politikasının direnişi kırmayı başaramadığını doğruladığını belirtti.

Yahya Sinvar, 2017 yılında Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilen İsmail Heniyye'nin yerine Hamas'ın Gazze'deki Siyasi Büro Başkanı görevine getirilmişti. Sinvar, İsrail tarafından 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunun "bir numaralı sorumlus"u olarak gösterilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Naci Görür'den Adana depremi açıklaması! 6 Şubat'ın devamı mı?

Naci Görür'den Adana depremi açıklaması! 6 Şubat'ın devamı mı?