Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya İsmail Haniye Suikastı: Mısır Irak ve Pakistan'dan Kınama

İsmail Haniye Suikastı: Mısır Irak ve Pakistan'dan Kınama

İsmail Haniye suikastı, Mısır, Irak ve Pakistan tarafından kınandı. Mısır, suikastı "bölgedeki gerilimi ateşleyecek tehlikeli bir tırmanma" olarak nitelendirirken, Irak ve Pakistan da bu eylemlerin bölge istikrarını tehdit ettiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsmail Haniye Suikastı: Mısır Irak ve Pakistan'dan Kınama
KAYNAK: İHA

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye İran’da düzenlenen suikast, Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından "bölgedeki gerilimi ateşleyebilecek tehlikeli bir tırmanma" olarak nitelendirildi.

Bakanlık, Haniye ve Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Shukr’a yönelik saldırıları kınadı ve bu tür eylemlerin Gazze Şeridi'ndeki savaşı durdurmak için gösterilen çabaları baltaladığını belirtti. Açıklamada, "Bu saldırılar, İsrail'in durumu yatıştırmak için siyasi iradesinin olmadığını gösteriyor" ifadeleri kullanıldı. Mısır, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) bölgedeki güvenlik durumunun kontrolden çıkmasını önleme çağrısında bulundu.

Irak: "Bölgenin İstikrarını Tehdit Ediyor"

Irak Dışişleri Bakanlığı, Haniye’nin Tahran’da öldürülmesini kınayarak bu olayın bölgenin istikrarını tehdit ettiğini belirtti. Bakanlık, suikastı "uluslararası hukukun açık bir ihlali ve bölgedeki güvenlik ve istikrara yönelik bir tehdit" olarak nitelendirdi. Irak hükümeti, bölgedeki barış çabalarının devam etmesi için tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Pakistan: "Tehlikeli Bir Tırmanış"

Pakistan Dışişleri Bakanlığı da Haniye’ye düzenlenen suikastı kınadı. Bakanlık, "Pakistan, İsrail'in bölgede artan maceracılığını ciddi bir endişeyle izlemektedir" ifadelerini kullanarak, İsrail'in son eylemlerinin zaten istikrarsız olan bölgede tehlikeli bir tırmanış teşkil ettiğini ve barış çabalarını baltaladığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Araç sahipleri dikkat: MTV ikinci taksit ödemelerinde son gün

Araç sahipleri dikkat: MTV ikinci taksit ödemelerinde son gün