Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddet Olaylarında Gözaltı Sayısı 378'e Yükseldi

İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddet Olaylarında Gözaltı Sayısı 378'e Yükseldi

Southport'ta 3 çocuğun ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırı sonrası yayılan yanlış bilgiler nedeniyle aşırı sağcıların neden olduğu şiddet olaylarında gözaltına alınanların sayısı 378'e çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere'de Bıçaklı Saldırı Sonrası Şiddet Olaylarında Gözaltı Sayısı 378'e Yükseldi
KAYNAK: İHA

İngiltere'nin Southport bölgesinde 29 Temmuz’da bir dans okuluna düzenlenen ve 3 kız çocuğunun hayatını kaybettiği bıçaklı saldırı sonrası başlayan şiddet olaylarında gözaltına alınanların sayısı 378’e yükseldi. Sokaklarda yayılan yanlış bilgiler, aşırı sağcıların neden olduğu olayların büyümesine yol açtı. Polis, şiddet olaylarına karışanların tespit edilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor ve gözaltı sayısının artacağını belirtti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, polisin şiddet olaylarına müdahale edebilmesini sağlamak amacıyla uzman polis memurlarından oluşan "daimi bir ordu" kurulacağını duyurdu. Bu adım, sokaklardaki güvenliğin artırılması ve olayların kontrol altına alınması için atıldı.

Kuzey İrlanda'da Meclis Tatiline Ara Verdi

Şiddet olaylarının ardından Kuzey İrlanda'da tatilde olan milletvekilleri meclise geri çağırıldı. Bu gelişme, olayların ciddiyetini ve hükümetin duruma olan tepkisini göstermekte.

Seyahat Uyarıları Yayınlandı

Avustralya, Malezya ve Nijerya gibi ülkeler, vatandaşlarına İngiltere'deki şiddet olayları nedeniyle seyahat uyarıları yayınladı. Bu uyarılar, olayların uluslararası boyutta endişe yarattığını ortaya koyuyor.

Ne Olmuştu?

Southport'ta 3 çocuğun öldürüldüğü saldırının ardından bazı sosyal medya hesapları ve haber siteleri, saldırganın Müslüman bir sığınmacı olduğu iddiasını yaymıştı. Polisin, saldırganın Galler'in başkenti Cardiff doğumlu 17 yaşında bir erkek olduğunu açıklamasına rağmen, aşırı sağcılar Müslümanlara ve göçmenlere karşı eylemler gerçekleştirmişti. Eylemler, İngiltere'nin birçok kentine yayılmış ve ciddi güvenlik sorunlarına yol açmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Debby Kasırgası Florida'yı Vurdu: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 300 Bin Hanede Elektrik Kesintisi

Debby Kasırgası Florida'yı Vurdu: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 300 Bin Hanede Elektrik Kesintisi