Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İngiliz Adam Nadir Görülen Et Yiyen Bakteri Enfeksiyonu Nedeniyle Hayatını Kaybetti

İngiliz Adam Nadir Görülen Et Yiyen Bakteri Enfeksiyonu Nedeniyle Hayatını Kaybetti

İngiliz bir tatilci, Ölüdeniz'de nadir görülen ve canlı eti yiyen bir bakterinin neden olduğu nekrotizan fasiit enfeksiyonu sonucu hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiliz Adam Nadir Görülen Et Yiyen Bakteri  Enfeksiyonu Nedeniyle Hayatını Kaybetti
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Phillip Maile, Batı Sussex'ten gelen İngiliz bir tatilci, Ölüdeniz'de tatil yaparken bacağını bir tahta parçasıyla sıyırmasının ardından nadir bir bakteriyel enfeksiyon kaptı. Nekrotizan fasiit adı verilen bu ölümcül deri enfeksiyonu, hızla yayılarak ciddi sağlık sorunlarına neden oldu.

Phillip ve eşi Vanessa Maile, bacak yarasını su geçirmez bir bandajla sardıktan ve tuzlu suyun faydalı olacağı önerisini aldıktan sonra Akdeniz'de yüzdüler. Ancak birkaç gün sonra bacağı hızla siyahlaşmaya ve mavileşmeye başladı.

Bacağı 2 Kez Kesildi

Acilen hastaneye kaldırılan Phillip, 5 hafta boyunca yarası temizlendi. Tedavi sürecinde bacağı önce diz üstünden sonra kalçasından kesildi. Enfeksiyonun yayılmasını önlemeye çalışan doktorlar, bacağın iki kez kesilmesine rağmen enfeksiyonun yayılmasını engelleyemediklerini rapor etti.

Hayatını Kaybetti

Phillip Maile, 3 haftalık mücadele sonrası hayatını kaybetti. Kızları, babalarının ölümünün ardından, 1999 yılında oğlunu aynı hastalıktan kaybeden Dee Cartledge tarafından kurulan Lee Spark NF Vakfı adlı hayır kurumuyla temasa geçtiklerini belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilim İnsanları Nanoparçacıklarla Zihin Kontrolü Üzerinde Çığır Açan Araştırma Yaptı

Bilim İnsanları Nanoparçacıklarla Zihin Kontrolü Üzerinde Çığır Açan Araştırma Yaptı