Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Harris'in Kampanyası Bağış Toplama Rekorları Kırıyor

Harris'in Kampanyası Bağış Toplama Rekorları Kırıyor

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesinin ardından Demokrat Parti'nin olası adayı olarak bağış toplama rekorları kırıyor. Kampanyası, 24 saat içinde 81 milyon dolardan fazla bağış topladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Harris'in Kampanyası Bağış Toplama Rekorları Kırıyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD Başkanı Joe Biden'ın kasım seçimleri için yarıştan çekilmesinin ardından Demokrat Parti'nin olası adayı olarak görülen Başkan Yardımcısı Kamala Harris, bağış toplama rekorları kırıyor. Harris'in ekibi, Biden'ın açıklamasının üzerinden geçen 24 saat içinde toplam 81 milyon dolardan fazla bağış topladı.

Kampanya Sözcüsü Kevin Munoz, pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu büyük miktarın Demokratik Ulusal Komite ve ortak bağış toplama komiteleri genelinde toplanan parayı içerdiğini belirtti. Bu miktar, 2024 kampanyasında her iki tarafın da bildirdiği en büyük 24 saatlik tutarı temsil ediyor. Harris'in kampanyası, bunun ABD tarihindeki en büyük tek günlük toplam olduğunu söyledi. Munoz, "Başkan Yardımcısı Harris'e verilen tarihi destek, tam da seçimleri kazandıran tabandan gelen enerji ve coşkuyu temsil ediyor" dedi.

Demokrat Parti'nin Adaylığına Yakın

Bu bağış patlamasıyla düşünüldüğünde Harris'in Demokrat Parti'nin resmî başkan adaylığını önümüzdeki ay yapılacak ulusal kongrede, hatta daha erken bir tarihte, garantileyebilecek bir konuma geldiği görülüyor. Biden'ın ulusal finans ekibinin bir üyesi olan Michael Kempner, Harris'in destek toplamadaki başarısıyla ilgili olarak, "Bu, insanların beklediği yeni nesil. Konuştuğum bağışçılar onu destekleme konusunda çok hevesli. Ve açık bir kongreyi tercih edebilecek olanlar bile bir gecede onun etrafında hızla birleştiler" dedi.

Trump'ı da Geride Bıraktı

Harris'in 24 saatlik ilk bağış toplama toplamı, Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ın suçlu bulunmasının hemen ardından topladığı 50 milyon doları ve Biden'ın geçen ayki münazara performansını takip eden dört gün boyunca elde ettiği 38 milyon doları geride bıraktı. Trump kampanyası, geçen hafta sonu yaşanan suikast girişiminin hemen ardından ne kadar bağış topladığını açıklamadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ceylan Ertem kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

Ceylan Ertem kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?